tisdag 22 december 2015

Jul på Liseberg

Ett besök på Liseberg i jul är väl ett måste kan jag tycka ;-), i alla fall när man har småbarn så därför åkte vi dit igår eftermiddag, mitt i rusningstiden, suck, tog oss nog 1 h att ta oss till Liseberg, borde ha tagit 20 min. Rätt mycket folk när vi kom men ändå inte så mycket att det blev jobbigt.

jul på LisebergVi inledde med en promenad till kaninhuset då kvällens stora event var att Rasmus skulle lämna sina nappar till Lisebergskaninen. Han var otroligt blyg men tillslut så lyckades vi i alla fall och han gick därifrån med ett diplom ;-) Efter detta  hämtade vi våra åkpass och åkte en attraktion sedan upptäckte vi att vi var jättehungriga så då gick vi till restaurang Skeppsmagasinet och åt.

Sköna fåtöljer att "sitta" i finns på restaurangen.


Vi har ätit på denna restaurangen en annan gång och tycker att dom har bra mat, bra för barn. Jag tog revbensspjällen som serverades med pommes frites, coleslaw och aioli. Sambon tog fish ´n chips, lille Rasmus tog pannkakor och stora tjejen tog friterad fisk. Alla var glada och nöjda!

Kaffekoppen är kul och snurrig :-)


Sedan blev det åka av!  Vi åkte massor med attraktioner och barnen var glada och nöjda. Himla bra att dom har öppet attraktionerna tycker jag så det inte bara blir en promenad av besöket. Vi avslutade attraktionerna med en tur i Lisebergshjulet. Magisk utsikt över Göteborg! Visst har vi en vacker stad!

Lisebergshjulet

Utsikt från hjulet, taget genom fönstret.


Tog en kik bland försäljningsstånden också. Tyckte det var en bra mix av allt möjligt, köpte dock inget. Timmarna rusade iväg och plötsligt var klockan 21 och Liseberg skulle stänga. Barnen var trötta men nöjda och det var även vi vuxna. 

Nycklarna och handklovarna är faktiskt gjorda av choklad, helt fantastiskt bra gjort!


Liseberg har även öppet i mellandagarna så har ni inte varit där ännu så finns det fortfarande tid!


I samarbete med Liseberg.

3 kommentarer :

  1. God jul och gott nytt år önskar jag dig och de dina!
    Hälsningar från Södermanland

    SvaraRadera