Blåmusselbuljong hade jag aldrig hört talas om innan jag fick en flaska av min svåger häromdagen. Buljongen görs av blåmusslor ifrån Bohuslän och företaget som tillverkar buljongen heter såklart Blåskal ;-). Blåskal håller till i Mollösund på Orust och musslorna dom använder i sina buljonger och fonder är fiskade utanför Orust.
Buljongen innehåller kokspad ifrån ångkokta blåmusslor, full med umamismaker. Buljongen är perfekt att använda i fisksoppa, risotto eller en vitvinssås. Det var just en vitvinssås som jag gjorde i lördags när vi hade goda vänner över på middag. Såsen serverades till ugnsbakad hälleflundra och ugnsrostade rotfrukter.
Koka upp allt i en kastrull och låt sjuda och koka ner till ungefär hälften. När du fått rätt smak så saltar och pepprar du och slänger i en klick smör. Klart!
Otroligt god sås och vilka smaker! Älskar du skaldjur och Bohuslän så kommer du älska den här såsen, den smakade hav och musslor, supergod!
![]() |
Ekologisk blåmusselbuljong ifrån Blåskal. |
Buljongen innehåller kokspad ifrån ångkokta blåmusslor, full med umamismaker. Buljongen är perfekt att använda i fisksoppa, risotto eller en vitvinssås. Det var just en vitvinssås som jag gjorde i lördags när vi hade goda vänner över på middag. Såsen serverades till ugnsbakad hälleflundra och ugnsrostade rotfrukter.
Ingredienser ca 7 port
5 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
salt och peppar
smör
Koka upp allt i en kastrull och låt sjuda och koka ner till ungefär hälften. När du fått rätt smak så saltar och pepprar du och slänger i en klick smör. Klart!
Otroligt god sås och vilka smaker! Älskar du skaldjur och Bohuslän så kommer du älska den här såsen, den smakade hav och musslor, supergod!
![]() |
Hälleflundra med ugnsrostade morötter, sötpotatis och brysselkål och den goda vitvinssåsen. |
Kommentarer
Skicka en kommentar