lördag 24 oktober 2015

Anledningen till varför bloggen blir lidande......

Jag lovade ju i tidigare inlägg att förklara för er varför det inte har kommit upp så många inlägg här senaste tiden. Ja, det finns faktiskt två anledningar till detta. Jag har bloggat sedan hösten 2009 och för det mesta har det varit jättekul att blogga men....det går upp och ner. Ibland undrar jag vad jag håller på med, för man måste ju faktiskt lägga en hel del tid på en blogg för att den ska gå runt och för att locka till sig läsare. Men nästa dag så är jag på´t igen och det är lika kul som vanligt, ja, det går upp och ner helt enkelt! :-) Just nu är jag väl inne i en liten downperiod när det inte är riktigt lika kul, jag lagar samma mat hela tiden, inget nytt att dela med mig av osv.

Men....den andra anledningen är rätt så betydelsefull men betydligt roligare ;-) Både min och min sambos tankar och idéer ligger just nu på något annat. Det är nämligen så att vi ska bygga nytt hus till våren. Ja, vi ska riva vårt befintliga hus och bygga upp ett helt nytt hus! Ska bli så otroligt kul att detta äntligen ska bli av efter allt planerande, kontakt med snickare, husföretag osv. Starten för husbygget blir troligtvis början av mars och huset står klart ca 5 veckor senare.

Spira 168
Spira 168, bild lånad från Hjältevadshus hemsida.

Vi har valt ett 1 1/2 plans hus ifrån Hjältevadshus, nämligen det HÄR. Det är mycket som ska funderas på och bestämmas, alla tillval som ska göras, golv, tapet, färg, trappa till övervåningen, panelen, färg på huset, takpannor, köksluckor, handtag, bänkskiva, rostfritt eller inte osv osv. Ja, ni förstår kanske att detta tar upp det mesta av vår tid och tankar just nu ;-)

Det här är ju ändå en matblogg så att skriva om vårt husbygge är ju inte aktuellt men däremot hur mitt kök blir tänkte jag berätta om, det har ju verkligen allt att göra med min matlagning :-)


Köket är ifrån Ballingslöv. Ovan ser ni en bild ifrån Hjältevadshus Instagram, inte helt lätt att se men ni får iallafall ett hum. Det är definitivt större än vad det ser ut här. Får åka till deras visningshus igen och ta bättre bilder ;-)

Jag har använt Ballingslöv kökssimulator här, översta bilden lucka Solid och nedersta lucka Studio.

Vi har valt ett sk pluskök vilket betyder att vi inte har luckor nedtill utan det blir lådor i olika storlekar och micro och ugn i högskåp. Vi har även valt rostfria vitvaror som är ifrån Siemens. Luckan däremot, den är inte helt lätt att välja tycker jag. Väljer på två stycken, luckan 1 som heter Solid och lucka 2 som heter Studio. Solid är en standardlucka och Studio är lite dyrare. Svårt men det lutar åt Solid faktiskt, har många som säger att det är svårt att hålla en lucka som Studio ren.

Kanske denna skivan, lite brunt i som kommer matcha golvet. 

Bänkskivan är jag också osäker på. Det blir en laminatskiva eftersom det är det enda som dom har, blir troligtvis ovan som ni ser på bilden men fortfarande i valet och kvalet.

Golvet i köket (och i hela nedervåningen) blir ett parkettgolv i ek från Kährs som heter "Lava". Mörkt golv mot vitt kök och vita väggar, snyggt tycker jag. Nedan ser ni en bild på golvet som jag hittade på deras hemsida, det är ju inte det köket förstås men där ser ni hur jag tänker, mörkt golv mot vitt kök.

I like, mörkt golv, ljust kök och ljusa väggar ;-)

Det följer inte med någon köksö som det ju faktiskt finns en stor och fin plats till så den tänker vi bygga själva med stommar från Ikea, verkar rätt så enkelt.

Ja, ni förstår ju kanske att det är detta som tar upp stor del av mina tankar och tid just nu och värre blir det ju givetvis nästa år när det faktiskt är dags rent praktiskt att göra detta, hoppas ni står ut med mig och ändå kikar in här för givetvis kommer det recept, bara lite mer sällan :-)
10 kommentarer :

 1. Spännande :) du har juh bloggat länge och har massor med fantastiska recept, varför int "lyfta fram" dem nu som då igen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips, det ska jag absolut göra. Har gjort så litegrann men inte så mycket innan.

   Radera
 2. Jag hänger på framöver också! :-) Grattis till nya huset och dela gärna med er av hur det går och bilder och allt annat som kan finnas intresse att dela med sig av. Håller med Pia att du kan lyfta fram gamla recept men om jag får önska så länka inte bara utan kopiera och lägg in igen med bilderna. Lagade du t.ex. ugnsbakad falukorv med mos för ett år sen enligt just det där receptet och du gör det idag igen så berätta att det är ett gammalt recept som du nu lagar igen och att även bilden på den färdiga rätten är från då...ja, du fattar...ledsen att jag blev lite långrandig.

  Hur som helst så förklarar ditt inlägg både det ena och det andra så jag stannar kvar. Tur du berättade till slut, var nära att ge upp. :-)

  Hälsningar
  Södermanland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och kul att du hänger kvar, jag kan absolut återupprepa "gamla" recept. Om inte annat så tar jag ju kanske lite finare bilder nu än i början så det kan ju vara kul att fräscha upp dom gamla recepten med nya fina bilder.

   Radera
  2. Härligt, ser fram emot en massa nygamla recept i framtiden. :-)

   Radera
 3. Shit! Vad spännande! Vet precis hur det är. Mitt bloggande är nästan obefintligt. Inget husbygge, "bara" en graviditet som tar all tid och kraft 😊

  SvaraRadera
 4. Shit! Vad spännande! Vet precis hur det är. Mitt bloggande är nästan obefintligt. Inget husbygge, "bara" en graviditet som tar all tid och kraft 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men GRATTIS Sofie, det visse jag inte! :-)

   Radera
 5. Åhhh vilken fin blogg och huset wow blir sugen😊 Kran Sofia

  SvaraRadera