söndag 12 juli 2015

Grillad fläskkotlett med svål och foliegrillade grönsaker

Oj vad dagarna går snabbt här hemma, glömmer av bloggen men det är väl så det ska vara på semestern ;-) I fredags var vi på Borås djurpark vilket alltid är trevligt och barnen tycker det är kul med alla djur. Igår lördag tittade äntligen solen fram igen och vi tog ett snabbt beslut att åka ut med båten. Fick några timmar på klipporna med sol, bad och krabbfiske vilket var härligt och behövligt.


På kvällen blev det grillning igen. Köpte fläskkotletter med tjock svål ifrån Citygross som jag grillade och jäklar vilket gott kött! Gjorde även foliegrillade grönsaker och kokade färskpotatis ifrån trädgården.

Ingredienser foliegrillade grönsaker
färska morötter 
färska sockerärtor
blasten från färsk gul lök
paprika
färsk halverad vitlök
örter
salt och peppar
smör

Lägg alla grönsaker i dubbel folie, salta och peppra och lägg över färska örter, jag tog oregano, timjan och salvia. Skiva sedan över massor med smör och lägg på grillen. Kör en stund på direkt grillning och sedan indirekt tills dom är klara, totalt ca 20 min.Imorgon drar vi iväg till Lalandia i Danmark i några dagar. Ska bli härligt och det kommer troligtvis bli bättre väder där än här hemma ;)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar