söndag 21 juni 2015

Midsommar på Näset

Hoppas ni har haft en härlig midsommar! Berätta gärna vad du gjorde :-) Vi var hos min svåger och hans familj på Näset. Barnens farmor och morfar var också med. Riktig trevlig familjemidsommar ;-)

 
Vi inledde såklart med sillunch och eftersom min svåger Martin är fiskegrossist nere i Fiskhamnen här i Göteborg så är ju givetvis sillarna och laxen supergod ;-) Sedan åkte vi ner till Önnereds brygga som inte ligger långt ifrån och kikade in deras midsommarfirande. Ja, det är ju som vanligt med dessa firanden, man dansar lite runt stången, köper några lotter och äter glass men så ska det ju vara ;-)


Sedan åkte vi hem igen och solen kikade fram lite grann så vi kunde sitta lite ute på altanen. Midsommar kvällens middag bestod av grillat kött, sötpotatis, tzatziki, bearnaisesås och en fräsch sommarsallad. Jättegott och alldeles perfekt! Avslutade kvällen med lite kubbspel.
Igår tog vi första båtturen hela familjen, lite blåsigt och guppigt men det blev jätteskönt till slut och vi grillade på stranden, visar bilder på det lite senare.

Idag blir det kalas för Isabella som ju fyllde år förra helgen men vi fick ju då ställa in släktkalaset eftersom lillebror blir sjuk. Ska röka lax på grillen är tanken, hoppas det blir lyckat och att vi får lite sol idag så vi kan sitta ute.
1 kommentar :

  1. Viken sillunch, den hade vi mer än gärna hängt med på! I år blev det inte några sillinläggningar, men matjessilltårtan fick vi med, helt enligt traditionen. Utelekarna regnade tyvärr inne för vår del här nere, så vi fick roa oss så gott det gick inomhus istället, tände levande ljus och plockade på oss strumporna igen:)

    Ha en fin vecka,
    kramar

    SvaraRadera