Grillad oxfilé med grillad vit sparris och gott italienskt vin

Igår efter kalaset för vår dotter Isabella så åkte vi hem och andades ut lite sedan blev det till att starta upp nästa grillning, dvs inför middagen. Det skulle bli oxfilé på grillen och till det en hemlagad bea. Många tycker att oxfilé inte är något speciellt men jag är himla förtjust i den biten, tycker det är så himla gott, i vår familj gillar vi dessutom köttet blodigt ;-)

vit sparris
Vit förkokt sparris, gul färsk lök och tomater i folie.

oxfilé
Rumstempererad (viktigt!) oxfilé med olivolja, salt och peppar.

Jag gjorde en bearnaisesås till köttet. Brukar ju oftast göra den här snabblagade varianten men den här gången gjorde jag på "riktigt" sätt, recept HÄR. Får nog säga att jag faktiskt tycker den snabblagade varianten är snäppet godare och ju faktiskt så himla mycket enklare så jag rekommenderar er att köra på den.


Till det grillade köttet blev det också grillade grönsaker. Drog upp två färska gula lökar som fick gå några minuter på grillen, la ett gäng körsbärstomater i folie och ringlade över olivolja, salt och peppar och körde även dessa på grillen. Det blev också vit sparris till maten, gud så gott det var! Jag skalade först sparrisarna, sedan förkokte jag dom i 3 min och sedan fick dom gå klart några minuter på grillen. Så himla gott!

Köttet fick bara lite olivolja, salt och peppar, sedan körde jag dom några minuter per sida.

Glömde lägga på den gula löken innan jag tog kort ;-)



san fereolo

Till maten drack vi ett riktigt gott rött vin ifrån Italien som heter San Fereolo (2007) som jag fått för provning. Ett kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av kakao, plommon, kaffe, örter, nypon och valnötter. Passar till rätter med mörkt kött, med andra ord perfekt till vår grillade mat :-) Går att beställa direkt ifrån Vino Nostrum hemsida, kostar 180 kr per flaska. Väl värt det kan jag säga för vinet var fantastiskt gott och precis i vår smak!






Kommentarer

  1. Mums på alltihopa! Roligt när man testar att tillaga råvaror på annat sätt än det vanliga, grillad sparris verkar onekligen gott. Och en hemgjord bea, det gör verkligen inte ont någonstans:)

    Så kul att du vill vara med och tävla om blendern!

    Ha en fin vecka,
    kramar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar