lördag 13 juni 2015

Dill- och räkmajonäs

Härliga Sillvik!
Gårdagen var både jättehärlig och tragisk. Var ledig igår med barnen eftersom dagis och förskola var stängd. Vi åkte ner till Sillviks havsbad som inte ligger så långt från där vi bor och lekte vid vattnet och lekplatsen som dom har där nere. Mycket folk faktiskt och en del som badade. Vi åt också en härlig lunch på Carl´s cafe som ligger där nere, jättetrevligt ställe som jag kan tipsa er om ni har vägarna förbi ;-)

På eftermiddagen kvällen blev det grillat och under tiden vi tillagade maten så hörde min sambo en jättehög smäll men det var inget han tänkte något mer på. När vi sedan lite senare på kvällen började kolla in nyheterna både på tv:n och mobilen så förstod vi vad smällen var för något, en bil hade exploderat här i Torslanda och fyra personer omkom varav ett litet barn. Usch, man blir så himla illa berörd och framför allt när det händer så nära. Och sedan sent på kvällen så fick vi ju reda på att Lisa Holm hade hittats mördad, fruktansvärt tragiskt och man tänker ju genast på dom anhöriga. Fy, finns inga ord, så himla tragiskt!


Ja, maten som vi fick gjorde igår var god i alla fall och tänkte dela med mig av den goda dill- och räkmajonäsen som jag fick till:

Ingredienser
2 hela ägg
3-4 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
hackad dill
hackad gräslök
salt och peppar
ca 2 dl skalade räkor

Knäck ner äggen i en hög bunke och tillsätt dijonsenap och vitvinsvinäger. Låt stå och bli rumstempererat. Häll sedan över oljan och vänta någon minut tills du ser att oljan lagt sig som ett lager över äggen. Ställ ner din stavmixer i botten och kör i några sekunder.

Tillsätt hackad dill och gräslök och kör lite till. Häll över i en skål, salta och peppra och tillsätt räkorna. Blanda runt och klart!

Vi serverade majonäsen till en bit grillad lax och grillad sparris, hur gott som helst!

Ikväll blir det helgrillad fläskkarré och återkommer så klart med det receptet. Imorgon ska vi fira vår dotters födelsedag genom att åka till Liseberg, allt enligt hennes önskemål ;-)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar