Torskrygg med örtsås och stekta grönsaker

Hur har ni det där ute?? Inte många kommentarer som trillar in....jättekul om ni lämnar ett litet avtryck i kommentarsfältet så jag vet att ni lever ;-) Har haft en liten dipp med bloggen känns det som men jag får skylla på att tiden inte räcker till. Våren måste ju vara den tid då vi har mest att göra, dessutom vill man ju vara ute nu när solen och ljuset visar sig så bloggen får faktiskt komma i sista hand just nu men så blir det ju ibland. Mat äter jag ju ändå så några inlägg blir det ju ;-)

torskrygg

På tal om mat så åt vi en fantastiskt fin torskrygg häromdagen. Har man en sådan fin bit fisk så vill man ju "förstöra" den så lite som möjligt så jag körde den bara i ugnen med lite smaksättning, enkelt och gott. Blev stekta grönsaker och en sås till, jättegott och alldeles lagom, inga tunga kolhydrater som gör en proppmätt och "svullen". Kanske äter du inte lågkolhydratkost som jag men jag skulle ändå tipsa dig om att dra ner på dom där tunga kolisarna några gånger i veckan, jag tror du kommer känna dig mycket bättre och lättare i magen :-)

Ingredienser torskrygg
torskrygg
salt och peppar
rivet skal från en lime
hackad dill
smör

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fisken väl, var inte snål med saltet. Riv över limeskal och hackad dill, lägg på lite smörklickar här och var. In i ugnen ca 15-20 min, inte för länge för torr fisk är inget gott. Fisken ska bli runt 44 grader, inte mer än så.

Ingredienser sås
1 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
hackade örter, jag hade gräslök och persilja
rivet limeskal från en halv lime
salt och peppar

Blanda runt alla ingredienser och ställ i kylskåpet.

Stek sedan på lite blandade grönsaker, ta det du har hemma. Servera med fisken och såsen, MUMS!


Du kan också välja att köra fisken långsamt i ugnen med smör vilket jag har beskrivit hur man gör i DET HÄR recepet, ärtstompet som jag hade till går inte av för hackor, mycket gott! Ha nu en god torsdag, snart är det helg!! ;-)




Kommentarer

  1. Det här ska jag prova att göra. Har torskrygg i frysen. Såg riktigt gott ut :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar