Purjolöksgratäng med cannelinibönor och grillat lamm

Älskar sådana här långhelger och när dom dessutom innehåller fint väder så är det ju helt perfekt! Gårdagen började vi med att åka till Frölunda Torg för lite shopping. Bland annat så köpte jag mig ett par träningsshorts från Stadium. Riktigt sköna och dom ska jag inviga nästa vecka då jag åker till Palma med alla Boozttjejerna. Ska bli så himla kul! Vi åker tidigt på onsdag så några dagar har jag kvar :-)

När vi shoppat klart åkte vi hem igen och jag spenderade några timmar i trädgården med lite rensning, klippte rosor osv. Skönt att få det gjort!

Tomater, sparris och lammkött på grillen.

Givetvis grillade vi på kvällen ;-) Det blev grillat lammkött som jag hittade på City gross som vi var och handlade på i fredags. Så himla mycket bra kött där, svensk och dessutom butiks styckat, precis som det ska vara!

Grillade även sparris och körsbärstomater och till detta gjorde jag en purjolök- och cannelinigratäng. Denna har jag gjort tidigare och receptet kommer från någon Jamie Oliver kokbok från början. Den är otroligt god och smakrik men samtidigt väldigt enkel! Ett perfekt vegetariskt tillbehör till grillat kött!

Ingredienser
3 st purjolökar
1 msk smör
1 kvist färsk timjan eller någon tesked torkad
1 burk krossade tomater
1 burk cannellinibönor
2 dl creme fraiche
lite ost

Gör rent purjolökarna och skär i bitar, skölj dom i en sil och låt rinna av. Lägg i en smörklick i en kastrull och fräs timjan och purjolökarna försiktigt under lock, purjolöken ska bli mjuk utan att ta färg.

Tillsätt tomaterna och låt puttra i ett par minuter, tillsätt sedan bönorna. Vänd ner creme fraiche, salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Skiva eller riv över lite god ost. Grädda i ugnen i 180 grader ca 40 minuter.

Purjolök- och cannelinigratäng





Ja, denna gratängen serverades alltså med grillat lamm som jag bara marinerade i några timmar i olivolja, riven vitlök, rivet skal från en citron, hackad färsk rosmarin, salt och peppar innan jag sedan körde dom på grillen, direkt grillning, några minuter per sida.

Nej, nu ska jag strax ut och springa, sedan blir det gympauppvisning av dottern och hennes kompisar :-)



Kommentarer