Kyckling- och mangosallad med mangodressing

Nu när det börjar bli lite varmare ute så tycker jag det är himla gott med sallader igen. På vintern så vill jag ha varm mat men nu funkar det bra tycker jag. Den här kyckling- och mangosalladen blev otroligt fräsch och god. Försök gärna få tag i den pakistanska mangon om du inte har smakat den, otroligt god, mycket godare än den vanliga :-) Gjorde också en mangodressing till som passade perfekt.
kycklingsallad
Härliga färger!
Ingredienser 4 portioner
2-3 stora kycklingfiléer
salt och peppar
kryddor tex curry och gurkmeja
en mango (gärna den pakistanska som har säsong nu)
en avocado
en halv påse mixad blandsallad
en näve spenatblad
olivolja
en bunt sparris
några körsbärstomater
någon typ av ost tex feta eller vanlig hårdost, typ grevé

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att krydda kycklingen. Salt, peppar, curry och gurkmeja. Går givetvis men annan smaksättning också men det här blev gott!

Lägg filéerna i en ugnsform och kör in i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna lite.

Lägg upp salladsbladen och spenaten på ett stort fat, ringla över en god olivolja.

Skär upp mangon, osten och avocadon i bitar och strössla över salladen. Stek sparrisen i smör och skär ner i mindre bitar och strö även denna över salladen.

Skär kycklingen i skivor och fördela över grönsakerna. Lägg gärna allt i lite olika lager så blir det lite snyggare ;-) Avsluta med några körsbärstomater.

Servera med dressingen nedan. (Glömde tyvärr fota den ;-)
Ingredienser mangodressing
1 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
salt och peppar
rivet skal från en halv lime
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylskåpet en stund innan servering.


Kommentarer

  1. Vad är det för skillnad på vanlig och pakistansk mango, går det att beskriva? Vilken sort mango chutney använder du? Med vänliga hälsningar Södermanland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den stora skillnaden är ju smaken tycker jag. Sötare och mycket godare men den kan lätt bli övermogen och då är den absolut inte god. Den pakistanska mangon är gul och lite mer avlång än den andra. Den här gången använde jag mig av Santa Marias mango chutney. Innehåller ju förstås en hel del socker men man tar ju inte så mycket av den så det får funka ändå ;-)

      Radera
  2. Tack för svaret! Ska se om jag kan finna pakistansk mango här i byhåla för att få smaka och känna skillnaden. Håller med, i vissa rätter ska det vara socker i och i sån begränsad mängd som det blir i mango chutney så får det gå. :-) Ha en fortsatt trevlig helg!

    Hälsningar Södermanland


    SvaraRadera

Skicka en kommentar