Choklad- och jordnötsbars

Det här receptet var länge sedan jag delade med mig av till er. Måste göra dessa till helgen, de är fantastiskt goda! Socker- och glutenfria!

jordnötsbars

Ingredienser botten
1 dl cashewnötter (jag hade bara mandlar så jag körde det istället)
½ dl jordnötssmör, osötad
1½ msk honung
½ tsk vaniljpulver
liten nypa havssalt

Kör nötterna i en matberedare så fint som det går. Tillsätt övriga ingredienser och kör igen. Forma till en rulle och lägg på en skärbräda. Skär ut 10 bitar och platta till varje bit så den blir ca 4 cm lång och kanske 2-3 cm bred. Lägg in hela skärbrädan i frysen.

Ingredienser fyllning
10 st färska urkärnade dadlar
1 msk flytande kokosolja
½ tsk vaniljpulver
en nypa havssalt
1 dl jordnötter

Mixa allt utan jordnötterna till en så slät smet som möjligt. Tillsätt jordnötterna i slutet och kör tills dom krossas lite.

Ta ut bottnarna ur frysen och fördela fyllningen rätt så tjockt över varje bit. Lägg plast över och in i frysen igen, denna gången några timmar.

Med fyllningen på.

Smält 100-150 g mörk choklad i ett vattenbad och ta fram barsen och doppa dom i chokladen en och en, försök att ta upp dom utan att förstöra allt för mycket. Låt stå i kylen tills chokladen stelnat och servera sedan.

Så himla goda bars, smakar faktiskt som snickers så gillar du den så måste du testa dessa! Supergott!

choklad- och jordnötsbars



Kommentarer

  1. De ser väldigt goda ut och grattis till vinsten i Eurovisionen!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar