söndag 19 april 2015

Lax med skagenröra, konfirmation, Stifado med broccoliris och omplantering av tomatplantor

Vilken härlig helg vi haft hittills! Så skönt med våren, att slippa gå och frysa är värt mycket tycker jag, värsta jag vet att frysa....nästan ;-)

lax med skagenröra

I fredags blev det lax till middag. Enklast möjliga, på med lite kryddor och in i ugnen ca 20 min. Till laxen stekte jag på lite bacon och ärtor och så gjorde jag en skagenröra. Receptet på den hittar du HÄR.

Igår lördag så var vi på konfirmation. Barnens kusin konfirmerade sig och efter det blev det lunch och fika, gott och jättetrevligt. På morgonen innan vi stack iväg så förberedde jag Crock poten med en gryta, så himla smidigt, så när vi kom hem så var den nästan klar, bara till att koka ris till dom andra och så blev det broccoliris till mig. Broccoliris är enkelt, riv broccolin och stek på i smör i en stekpanna. Grytan jag gjorde heter Stifado och är en grekisk mycket god gryta, recept på den hittar du HÄR.

stifado med broccoliris

Förmiddagen idag har jag spenderat i växthuset. Har planterat om alla mina tomatplantor i slutliga krukor. Använder mig av 2 delar grönsaksjord och en del kompostjord. I detta blandar jag ner vedaska och benmjöl. Exakta receptet på det hittar du HÄR. Vågar dock inte ta bort plasten i växthuset ännu och jag har heller inte ställt ut några krukor så just nu är det lite kaos där inne. Får bli så någon vecka till i alla fall ;-)


Nu ska vi strax iväg. Isabella ska ha dansuppvisning, alltid lika kul att kolla vad dom lärt sig under terminen!

Ikväll åker grillen fram igen :-) Hoppas er helg varit bra än så länge!
1 kommentar :

  1. Stifado är verkligen en smarrig gryta, det var länge sedan vi åt det. Smidigt att göra den i Crockpoten.
    Hoppas du får en fin vecka

    SvaraRadera