måndag 2 mars 2015

Grillad fylld och baconlindad kotlettrad


Gjorde en benfri kotlettrad på grillen igår. Ja, ni kanske känner igen den som fläskytterfilé egentligen men det är ju faktiskt fel namn på denna biten, det finns inget som heter så utan bara något som handlarna kommit på för att sälja ;-) I alla fall, jag tycker kotlettraden är god om man tillagar den på rätt sätt dvs "low and slow" på grillen.

Jag fyllde den med lite godsaker, rullade in den i bacon och lät den gå indirekt på grillen med lite rökspån under ca en timme. Till detta serverade jag blomkålsmos vilket ni väl vet hur man gör vid det här laget... Koka blomkål mjukt och mixa ihop med en klick smör och en klick creme fraiche, salta och peppra.

Ingredienser
en bit benfri kotlettrad
2 pkt bacon
mozzarella
kräm av soltorkade tomater
färsk basilika
salt och peppar
gärna någon typ av bbq-sås/grill-sås

Börja med att snitta upp kotlettraden så du kan fylla den. Salta och peppra på båda sidor. Skär mozzarellan i skivor och fördela över köttet, smeta över krämen av soltorkade tomater och lägg över några basilikablad. Rulla ihop den så gott det går och pensla gärna på en god bbq-sås. Rulla in köttet i baconskivor och knyt runt med ett steksnöre så det hålls ihop.

Förbered grillen för indirekt grillning. Försök hålla runt 150-170 grader. Lägg på köttet där det inte är glöd, släng på lite rökspån och på med locket. Kör köttet tills det blir 65 grader, tog mig ca 1 timme.

Skär upp och servera med blomkålsmos eller något annat du tycker passar ;-)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar