söndag 1 mars 2015

Bilder ifrån matmässan Passion för mat 2015

passion för mat
Olivolja, ostar, bullar, bröd och honung.
I helgen som gick så var det matmässa här i Göteborg. Matmässan Passion för mat gick av stapeln för åttonde året i rad och i år var det en hel del nya utställare vilket jag tycker är kul! Mässan har mer än över 120 livsmedelsutställare och temat för i år var Ren mat och smak. Förutom alla som ställer ut sin mat så finns det också en Köksskola där olika kända kockar huserar runt och lagar mat, ibland själva och ibland i team. Jättekul att se om man lär sig en hel del faktiskt :-)

Jag var där på fredagen och gick runt i några timmar. Mycket shopping förstås men satt också och kollade in Alexandra Zazzi som lagade en räksoppa. Hon pratade om hur lätt det är att sätta sin egen fond och buljong och gav många bra tips och råd. Efter detta så var det dags för en liten tävling, Kockduellen där lag ett bestod av Ulf Wagner och Katja Palmdahl, lag två bestod av Louise Johansson och Stefan Holmström. Spännande och kul att se dessa proffs "in action". Ulf och Katja vann tillslut.

Bjuder på en liten bildkavalkad nedan :-)


passion för mat
Oliver, olivoljor, champagne och andra godsaker.


passion för mat
Längst upp till vänster ser ni massa nya goda BBQ-såser. Givetvis var vi tvungna att äta ostron också. Älska ostron!


passion för mat
Lakrits, parmesanost, potatis, choklad och vin.


passion för mat
Andreas Mathiasson var på plats och grillade. Alexandra Zazzi pratade fonder och buljonger. Ulf Wagner och gänget lagade mat.

passion för mat
Grönsaker, potatis, räkor, kräftor, ostron och lite lax.
 
food trucks
 
Utanför mässan stod det tre stycken Foodtrucks. Vi valde att äta ifrån Mi Taguito som serverade mexikansk mat i form av en fishtacos. Dom använde sig av riktiga tortillabröd vilket ju inte alls är dom vi köper i affären som består av vetemjöl utan riktiga tortillabröd är gjorda av majsmjöl. Perfekt för oss som vill undvika gluten! Fisken var Långa och hela rätten var supergod, mycket smakrik!

Ni andra som var där, vad tycke ni???

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar