söndag 8 februari 2015

Amarula colada - en cocktail drink med Amaural Cream

Jag gjorde en så himla god drink igår, en drink gjord på bland annat Amarula. Fick hem en flaska och lite olika recept så jag tänkte att jag givetvis var tvungen att testa. Älskar sådana här krämiga likörer, så himla gott!

amarula cream

Amarula Cream görs på frukten ifrån Marulaträdet som växer vilt på den sydafrikanska savannen. Frukterna är älskade av elefanter och kallas därför för "The elephant tree". En enda butelj Amarula Cream innehåller juice från 50 frukter! Likören tillverkas på ett liknande sätt som vin gör. Efter att den destillerats i två omgångar så lagras den på franska ekfat under två år. Innan den buteljeras så tillsätts grädde.

Tillbaka till drinken då ;-) Drinken heter "Amarula colada" och består förutom Amarula bland annat av kokosmjölk, därav namnet antar jag. Så här gör man:

Ingredienser till 2 glas
8 cm Amarula Cream
4 cl vit rom
14 cl ananasjuice
4 cl kokosmjölk

Blanda alla ingredienser tillsammans med is i en cocktail shaker och häll upp i glas.

Mums! Bara palmerna och solen som fattas ;-)

Amarula hittar du på Systembolaget, HÄR.

amarula colada

amarula colada


En annan god krämig drink är Kaffe Karlsson, så himla god, recept på den hittar du HÄR.


1 kommentar :

  1. Amarula är en gammal favorit i vårt kök, det är faktiskt den enda gräddiga likören vi gillar. Brukar alltid köpa med hem en flaska när vi är i Tyskland och shoppar:)
    I brist på sol och palm slår vi oss gärna ner under stålampan och drar dit yuccapalmerna om vi får sippa på denna godingen!

    SvaraRadera