måndag 19 januari 2015

Grillade lammspett med basilikamajonäs och fetaost + tips på grillklubb

I fredags så stod det grillning på schemat igen. Väldigt enkelt denna gången men också väldigt gott nämligen lammspett. Älskar lamm och försöker äta det rätt så ofta. Till spetten blev det min supergoda basilikamajonäs som dessutom är väldigt enkelt att göra, glöm allt vad vispa heter, här är det stavmixern som gäller. Lite sallad och fetaost blev det också till.

lammspett

På tal om grillning. Om ni är intresserade av grillning och BBQ så finns det en facebookgrupp som heter Weber-Grillklubben Grillvännerna. Här håller ett gäng killar och tjejer till som älskar grillning/bbq och som dessutom är otroligt duktiga. Jag har visserligen vunnit Matbloggsprisets kategori "bästa grillinnehåll" men här har jag mycket att lära och det har jag verkligen gjort ;-) Här kan man slänga ut vilken grillfråga som helst och få massor med svar. Så gå med om ni är intresserade. Två av killarna som driver gruppen (Andreas och Johan) är dessutom grillmästare. Andreas kom 1:a i Grillmästarna 2013 och Johan kom 2:a 2014. Dom driver dessutom en Youtube-kanal, Grill & Event där man kan hitta en hel del videos på när dom grillar och om jag fattat det rätt så kommer det komma ut massor med nya videos så småningom. Perfekt ju, att lära sig av mästarna ;-) Gå in och kika och prenumerera på kanalen vet jag!

Tillbaka till maten då, lammspett är ju inget svårt att tillaga men här kommer receptet ändå ;-)

Ingredienser
en bit lammstek
1½ dl olivolja
1 msk honung
rivet skal och saft från en citron
2 kvistar färsk rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Skär lammsteken i bitar. Hacka rosmarinen och blanda ihop med övriga ingredienser och lägg i en stor skål. Tillsätt lammbitarna och blanda runt. Låt gärna marinera några timmar.

Trä upp på spett och grilla på direkt grillning.

Servera med basilikamajonäsen som du hittar receptet på HÄR.

Vill du se mina övriga grillrecept så väljer du att klicka på etiketten "grillat" eller "barbeque" i högermenyn.

1 kommentar :