torsdag 1 januari 2015

God fortsättning! - Sammanfattning av nyårsaftons middag

Då har vi vaknat till liv lite grann efter gårdagens nyårsfirande. Småbarnsföräldrar som vi är så blir det ju inte allt för sent i säng men ändå mycket senare än vad vi är vana vid så visst är man lite trött idag ;-)

Vi hade våra vänner Malin och Christian med sina barn över för att fira nyår vilket nästan har blivit lite av en tradition då vi firat många nyårsaftnar ihop nu.

nyårsmeny

Inledde middagen med en liten välkomstdrink i form av ett supergott mousserande vin som vi upptäckte på Mitt Kök mässan nämligen Fresita. Smakar gott av jordgubbar och det är faktiskt riktiga jordgubbar i den, ingen arom här inte! Väldigt god och kommer passa väldigt bra till sommarens varma kvällar.

Förrätten blev halstrade pilgrimsmusslor med basilikamajonäs och soltorkade tomater. Succé! Så himla gott!!

Huvudrätten bestod av ugnsstekt hälleflundra (vitaste fisken jag sett!) som serverades med ett sötpotatismos och ärtstomp. Väldans gott det också!

Efterrätten var en söt sak, ovanligt för mig men på nyårsafton får man ju gotta till det lite ;-), en cheesecake med nutellamousse och lakritstopping, serverades i glas. Mycket gott tyckte vi vuxna även om inte barnen var lika lyriska ;-) Dom fick glass istället....

Tänkte givetvis dela med mig av recepten också men dom kommer istället i tre separata inlägg så blir dom även lättare att hitta framöver när ni är inne och söker på nyårsmat ;-)

Vid tolvslaget så var fortfarande 3 av 4 barn vakna (lille Rasmus orkade fram till 23-tiden) då var det givetvis dags för lite fyrverkerier och nyårsskål i champagne.

Hoppas ni alla hade en trevlig och lyckad nyårsafton! Gott Nytt År!!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar