söndag 30 november 2014

Test av ekologisk glögg och pepparkaksbak på första advent

första advent

Hoppas ni har haft en härlig första advent! Vi har haft en riktigt fin dag vädermässigt här i Göteborg. Inledde dagen med ett löppass innan frukost. Bästa träningen tycker jag, att springa innan frukost. Sedan kan man njuta av sin goda frukost ;-)

sillvik

Vi tog en tur ner till havet också. Har en fin lekplats där som barnen gillar och så kan ju jag fota samtidigt. Fick sällskap av några svanar också, så himla fina!

pepparkaksbak

Vi har ju även hunnit med lite adventsfika såklart. Vi började med att baka pepparkakor. Skulle egentligen gjort min egen deg men hade inte kanel igår kväll och en pepparkaksdeg ska ju vila över natten innan man bakar ut den så det blev helt enkelt till att köpa en färdig deg idag. Tyckte degen var rätt så smaklös dock, men barnen gillade dom och det var väl huvudsaken :-)Testade även den nya ekologiska glöggen Goder aftonglögg. Riktigt god tyckte jag! Har ni testat? Tog även tranbär i glöggen istället för russin som jag faktiskt inte gillar, riktigt gott det med!
5 kommentarer :

 1. Jag har också lovat att vi ska baka pepparkakor någon dag. Det är mysigt pyssel tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Jag bakar inte ens pepparkakor varje år men i helgen har jag gjort deg så ska baka i veckan.
  Inte smakat den glöggen men har hört att den ska vara god.

  SvaraRadera
 3. Tranbär har jag också provat i glöggen och tycker att det är jättegott! Färdig pepparkaksdeg är det enda jag använder eftersom jag är för lat att baka en massa pepparkakor nu när barnen flyttat hemifrån. Jag gör bara skurna peppisar med mandel numera. De andra brukar aldrig bli uppätna ändå. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt med pepparkaksbak! Håller med om att det är härligt att springa på morgonen :)

  SvaraRadera
 5. Vi bjöds på denna glöggen i lördags när vi var bortbjudna och vi gillade den mycket - en av de godare vi smakat faktiskt! Egenhändigt bakade pepparkakor gör vi nästan aldrig, men i år kanske vi testar ett recept som vi tyckte lät gott. Håkans mormor bakar annars så det räcker och blir över till hela familjen:)

  SvaraRadera