onsdag 26 november 2014

Pepparkaksbollar till adventsfikat och en bloggutmaning!

pepparkaksbollar

Chokladbollar går ju att variera i det oändliga och det är ju så himla gott! Jag brukar göra med lakritspulver men denna gången bytte jag ut lakritspulvret mot pepparkakskryddor vilket ju gör att dom passar perfekt till helgens adventsfika ;-) Har du inte valnötter så funkar det med cashew eller hasselnötter eller vad du har hemma. Samma med tranbären, har du inte det så tar du något annat såsom tex blåbär eller gojibär. Så här gjorde jag:

Ingredienser
1 dl valnötter
1 dl mandlar
1 dl tranbär
2 dl dadlar
½ dl kakao
1 dl kokosflingor
2 tsk pepparkakskryddor
en nypa salt
2 msk rumsvarmt smör eller kokosfett
2 msk kallt vatten
kokosflingor att rulla i

Börja med att mixa nötterna med tranbären i en matberedare så fint det går. Tillsätt dadlarna, några i taget. Tillsätt kokosflingor, pepparkakskryddorna, salt och fettet och mixa lite till. Tillsätt till sist lite kallt vatten.

Rulla till små bollar och rulla i kokosflingor. Avnjutes bäst med en kopp kaffe!


Och så en liten bloggutmaning. Jag har fått en utmaning ifrån Sofie som har bloggen Mumsfillibaba som går ut på att jag ska svara på 5 frågor och sedan skicka vidare utmaningen. Så.....här kommer mina svar ;-)

1. Vilket livsmedel kan jag inte leva utan?
Oj, svår fråga men jag får nog svara olivolja för det använder jag så gott som dagligen :-)

2. Godaste efterrätten?
Jag älskar glass och då främst lakritsglass!

3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?
En löptur i skogen innan frukost. Men jag är också jäkligt sugen på att testa Crossfit men tyvärr är det så otroligt dyrt så därför har det inte blivit av.

4. Bästa träningsredskapet?
Min egen kropp ;-) Jag tränar just nu inte med några redskap utan kör löpning och functional training hemma, då behövs inga redskap.

5. Vad är du tacksam för just nu?
Att det snart är dags för julledighet! Ska bli så himla skönt!

Och så ska jag ju skicka vidare utmaningen till några andra då. Jag väljer Annika SjööEmring & Järlmo och Salt & Peppar som är tre bloggar jag följer. :-) Inget tvång förstås men kul om utmaningen går vidare!
2 kommentarer :

  1. Vad kul att du antog utmaningen!

    Jag gjorde en burk med pepparkakskrydda i helgen som jag har i gröten nu. Idag gjorde jag drömmar med pepparkakskrydda och funderade just på om jag skulle göra chokladbollar med samma krydda. Men jag gör nog traditionella men di a med torkad frukt låter grymt gott!

    SvaraRadera
  2. Kul utmaning, jag återkommer i helgen :)

    SvaraRadera