fredag 7 november 2014

Matbloggsprisets prisutdelning på Mitt Kök mässan i Stockholm


Jag var ju som sagt var i Stockholm igår, närmare bestämt på Stockholmsmässan i Älvsjö. Anledningen var ju förstås Matbloggsprisets stora prisutdelning på Mitt Kök mässan där jag var en av dom nominerade i kategorin "bästa grillinnehåll". Jag gick ju då och vann denna kategorin vilket jag är fantastiskt glad och stolt över. Motiveringen löd så här:

”Får vi lov att presentera en matpassionista vars grill står framme året runt. Hennes blogg, Mat 
och Odla, dignar av smarta tips och roliga recept, både vad gäller grillteknik och fantastiska 
tillbehör. Bloggen och bilderna känns personliga, 
varma och mycket inbjudande. Vi samlas mer än gärna runt hennes grill och bjuds på allt från 
baconbomber till helstekt ryggbiff. Snålvattnet rinner till och vi förbannar oss själva för att redan 
ha ställt tillbaka våra egna grillar.”

Ja, blir man stolt eller!! ;-) Känns ju liksom som att man gör något rätt med bloggen ändå, jättekul!

Tänkte bjuda på lite bilder ifrån mässan. Om några av er kanske var på Mitt Kök mässan i Göteborg förra helgen så vet ni ju att den mässan inte var speciellt stor. Men.....det var den här, väldigt stor! Den största delen bestod dock av olika vinutställare, hur mycket som helst faktiskt, kanske till och med lite för mycket....? Jag fick iallafall testat en hel del olika viner, brut och annat och många av dom var verkligen jättegoda. Den jag föll mest för och kommer ihåg bäst idag är ett mousserande vin ifrån Chile med jordgubbssmak (!) som heter Fresita. Så himla gott och man fick verkligen en förnimmelse av sommaren. Det är ingen jordgubbsarom i utan faktiskt riktiga jordgubbar, stort plus för det ;-) Fresita finns på Systembolaget och har nr 7866, kostar 89 kr.

fresito

mitt kök mässan
Choklad, kryddor, marmelader och stoooora parmesanostar ;-)

älvsjömässan
Goda viner, Mutti, mer goda viner och Herbariakryddor.

Som ni ser så fanns det massor med olika produkter att köpa såsom choklad, lakrits, korvar, köksprylar (köpte äntligen en mandolin!), godis, olivoljor, pasta, ostar, marmelad, kött mm mm.

Mässan pågår ju fortfarande, håller på fram tills på söndag så är du i Stockholmsområdet så tycker jag definitivt du ska ta dig dit.

På själva prisutdelningen sedan var det en hel del folk faktiskt. Det var Alexandra Zazzi och Fredrik Schelin som höll i själva prisutdelningen och jag var verkligen supernervös. När jag tillslut hörde att jag vann min kategori så släppte faktiskt nervositeten när jag gick upp på scenen och allt gick bra. Jag fick ta emot en plakett, lite blommor och presenter och sedan samlades alla vinnarna på scenen och vi tog ett gemensamt kort, ett utav dom ser ni nedan. Alla vinnarna kan ni för övrigt se HÄR. Vinnaren av det stora matbloggspriset gick till Johan Hedberg som har bloggen Matgeek, grattis till honom, det var han värd!

matbloggspriset 2014
Foto: Gustav Kaiser

Nedan ni några bilder ifrån prisutdelningen. Det fanns en "riktig" fotograf på plats så förhoppningsvis kommer vi få se lite av dom bilderna så småningom ;-)


Tack juryn i Matbloggspriset för min nominering och vinst, ni är grymma och gör ett fantastiskt jobb!
8 kommentarer :

 1. Det var många bloggar i de olika kategorierna som jag inte kände till så det var jättekul att du vann. Det är du värd! Stort grattis!

  SvaraRadera
 2. Stort grattis! Verkligen roligt att upptäcka din blogg och alla häftiga grillgrejer du gör från februari till november.
  Ser att du köpte en mandolin. Jag köpte en till då jag har flera kök. Mandolin är så jättebra och jag använder min ofta!
  Hoppas vi ses snart igen! =)

  SvaraRadera
 3. Åter igen, ett riktigt stort grattis till dej! Förstår att du är stolt, det har du verkligen all anledning till att vara.
  Mandolin säger du (och Kinna) vi har spanat efter en under längre tid men har svårt att bestämma 0ss för vilken vi ska köpa. Vilken valde du och är du nöjd med den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som jag köpte på mässan heter Kyocera. Har dock inte testat den ännu så jag kan tyvärr inte svara på om den är bra så jag får återkomma om det ;-)

   Radera