Medelhavet möter Asien

Då var vi på svensk mark igen efter att ha spenderat en vecka på Mallorca. Tänkte givetvis bjuda er på lite foton ifrån resan men har inte hunnit redigera korten ännu så det får vänta lite ;-)


Ja, vardagen var ju tillbaka snabbt och redan idag fick jag ställa mig och laga mat igen, inte mig emot, jag älskar ju att laga mat :-) Det blev en snabblagad men otroligt smakrik rätt. Lite medelhavet i form av soltorkade tomater, vitlök och färsk spenat som fick möta Asien med sin kokosmjölk. I mitten blev det kycklingfilé och lite olika kryddsättningar, en mycket lyckad kombo, alla i familjen åt med god aptit. Serverade ris till övriga i familjen, själv fick jag kokt broccoli och lite avocado :-)

Ingredienser
1 pkt kycklingfilé (jag hade idag tunna filéer)
1 påse färsk spenat
6-7 hackade soltorkade tomater
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 stort paket kokosmjölk
kokosfett och olivolja för stekning
salt och peppar
 
Tillbehör:
kokt broccoli
avocado
ris för dom som äter det


Skär kycklingen i mindre bitar. Smält kokosfett och lite olivolja i en traktörpanna. Bryn kycklingen, salta och peppra.

Lägg i tomaterna och den hackade vitlöken och fräs på någon minut. Tillsätt sedan spenaten och vänd runt. Smaksätt med senapen och sojan och häll till sist över kokosmjölken. Låt bubbla på några minuter så såsen tjocknar. Servera!



Redan fredag imorgon, denna veckan gick fort, alldeles lagom med 2 arbetsdagar tycker jag ;-) Imorgon tänkte jag berätta en kul nyhet för er också, något som jag fick reda på i förrgår som gjorde mig riktigt riktigt glad och stolt!




Kommentarer