Supergod frukost efter träning - Kvarg med persika/passionssmak tillsammans med bär

lindahls kvarg
Katten Nisse ville också vara med i bild ;-)

Jag har hittat en riktigt god kvarg ifrån Lindahl som är smaksatt med persika och passionfrukt och dessutom utan socker. Riktigt hög proteinhalt (11%) vilket ju gör den super att äta innan eller efter ett träningspass.

Jag började min morgon med ett löppass, var helt slut efteråt men slog i alla fall personligt rekord ;-) Frukosten som jag åt direkt efteråt bestod av 2 ägg och en skål med Lindahls kvarg persika/passion blandat med ca 2 msk vispgrädde och en fruktmix ifrån Ica som bestod utav gojibär, mullbär och physalis. Tog även lite kokoflingor och hela linfrön i. Så himla gott! Fick dock inte ha den ifred eftersom Rasmus upptäckte hur god den var och skulle smaka hela tiden ;-)


Jag hittade riktigt bra information om kvarg på denna bloggen. Visste inte att lättkvarg naturligt var med låg fetthalt. Är det en högre fetthalt så har dem tillsatt grädde.

Fredag till lördag var jag och min sambo i Kungshamn och bodde på hotell. Så himla trevligt och mysigt men tänkte berätta om det i ett senare inlägg, måste redigera lite bilder först ;-)





Kommentarer

  1. Har inte förstått tjusningen med kvarg riktigt. Tycker att det är lite strävt i smaken. Min favoritfrukost just nu är grekisk 6% yoghurt naturell. Äter med müsli, nötter och torkad frukt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår vad du menar Sofie men den här var verkligen god, testa! När jag köper naturell kvarg så brukar jag blanda hälften hälften med turkisk yoghurt, också gott :-)

      Radera
  2. Det finns två negativa delar att de smaksatta kvargarna aldrig finns i eko och att de innehåller annat jag inte vill ha, som sötningsmedel. Jag äter helst den naturella och smaksätter själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig där Remsan, eko hade varit super och kanske stevia istället för aspartam men men.....den var himla god och funkar super på tex en 5:2 dag!

      Radera

Skicka en kommentar