onsdag 6 augusti 2014

Husbilssemester i Skåne/Österlen del 1

Oj, här var det bloggtorka ;-) Har ju varit iväg på semester i Skåne i en vecka och tiden har spenderats på annat än att blogga som ni säkert förstår :-) Tänkte i alla fall visa er lite bilder och berätta om vart vi varit, lite tips på bra restauranger osv. Vi kör!

skanör
Stenpir vid stranden i Skanörs hamn.

Vi började med att åka ner till Skanör Falsterbo. Vi visste att det fanns en sk ställplats i Skanörs hamn så vi siktade in oss på den. När vi kom fram så fanns det massor med platser där men givetvis ingen längst fram med utsikt över havet men vi tog en annan plats. Fantastisk strand i Skanör, bred, härlig sand och långgrund strandbotten, perfekt för barnen! Vi badade massor, åt glass och promenerade.

Ställplatsen ser ni högst upp. De små fina badhytterna stod uppradade ovanför stranden. Det började med mörka moln men sedan sprack det upp så vi fick kvällsbada i solskenet :-)

ystad strand
Nästa ställe blev Ystad!

Den fantastiska stranden i Ystad!
Dagen efter på eftermiddagen åkte vi vidare mot Ystad. Vi bestämde oss för att ta in på en riktig camping så det fick bli Strandskogens camping som låg jättebra till. Bara en promenad på några minuter så var man nere vid den jättelånga superfina sandstranden. Det här stället gillade jag! Lång strandpromenad där man kunde promenera samtidigt som man såg ut över det öppna havet och den fina stranden. Nästa år funderar vi på om vi ska åka tillbaka men då till Ystad saltsjöbad som låg precis vid stranden. Någon som varit där med barn??

Det låg några restauranger längs med promenaden bland annat Beach house som vi både åt italiensk glass på och sedan senare på kvällen så blev det middag där. Glassen var fantastiskt god, hemmagjord tydligen men maten var väl sisådär. Hade passat som en lunchtallrik men kanske inte så bra som kvälls mat, men men, den dög rätt så bra ändå ;-)

Glass i stora lass!

beach house ystad
Okej mat men inte mer än så men jättemysigt läge och mysig veranda.

Det blev massor av badande i Ystad, himla trevlig sandstrand, stor så man behöver inte ligga och trängas direkt.
Många stora, breda bryggor längs med stranden.


Tyvärr blev det inte av att vi tog oss in till Ystad centrum, vi försökte faktiskt men vi gick lite fel och när vi väl började närma oss så insåg vi att klockan hade blivit alldeles för mycket på kvällen så vi vände tillbaka till campingen ;-) Vi stannade i Ystad över 2 nätter och sedan drog vi vidare till Tomellilla för att spendera några timmar på Tosselilla sommarland. Men, det får bli i nästa inlägg, annars blir detta alldeles för lååååååångt ;-)


2 kommentarer :

  1. Så kul att se dina bilder från vår stad och strand! Strandpromenaden ingår oftast i våra morgonpromenader på helgerna, ingen dum vy inte. Visst är YSB ett fint hotell, men hur det är att ha barn där har vi ingen aning om, det känns dock som det mest riktar sig till vuxna, det är många par som åker dit för SPA-resor.
    Nästa gång ni tänker komma hit så måste du ju höra av dej innan, det hade ju varit kul att träffas IRL:)

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga sommarbilder från ett fint Skåne :)

    SvaraRadera