lördag 19 juli 2014

Löppass, frukost, skörd och lunch

Då var vi hemma igen efter en minisemester i Danmark :-) 4 dagar på Lalandia i Rödby gjorde oss alla bra, barn som vuxna men nu är det skönt att vara hemma igen.

Trött men nöjd efter morgonens löppass!

Efter 4 dagar i Danmark och med allt vad det innebär i så var ett löppass imorse välbehövligt ;-) Efter löpningen blev det en god frukost på ägg och kesella med egenplockade bär. Lyx!

Kesella blandat med grekisk yoghurt, vaniljpulver, kokosflingor och bär från trädgården.
Några riktigt stora och fina, dags att skörda resten.
Bara man vänder ryggen till så växer det så det knakar i trädgården. Igår när vi kom hem skördade jag ett gäng med squash och några gurkor. Idag var det dags att kolla på vitlökarna. En del små men också en del stora, tror det kan vara dags att skörda allihopa faktiskt, tror inte dem blir större, däremot så riskerar man att det skyddande skalet spricker och därmed blir klyftorna blottade om man väntar för länge med skörden.
Har också skördat bondbönor som jag ska göra bondbönspure på och även ett massa basilika som det ska bli pesto på. Fick bra hjälp med att sprätta bondbönorna som ni ser på bilden ovan ;-)

Är rätt nöjd med den här chiliplantan som jag köpte i våras. Tror den heter "multicolor" eller något liknande och ni kan ju förstå varför, många färger på samma planta, kul!


Lunchen idag blev enkel. Perfekt när man inte orkar göra något annat eller om man inte har några rester kvar. Stek på en god korv, koka lite broccoli, blanda ihop majonäs med ajvar så har man en perfekt lunch.


Middagen ikväll blir dock lite mer krävande, ska grilla lammracks :-) Ut och njut i solen nu!

P.S De flesta bilderna är tagna med mobilkameran därav lite kass kvalitet ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar