tisdag 29 juli 2014

Gott grillat tillbehör i foliepaket

Hur har ni det i sommarvärmen?? Vilken sommar va! Hur skönt som helst, hoppas nu det håller i sig för imorgon drar vi söderut ner till Skåne. Vi tänkte börja i Skanör och sedan blir det Österlen. Ska bli jättekul och vi hoppas givetvis på bra väder, härliga bad och fantastiska vyer :-) Har ni tips på något vi absolut inte får missa så hojta gärna till ;-)

nyskördade rödbetor

nyskördade morötter

Igår blev det egenfångad makrill till middag. Körde filéerna på grillen med bara salt och peppar. Gott som tusan. Till detta gjorde jag två foliepaket som bestod av morötter och rödbetor, egenodlade såklart ;-) Så här gjorde jag:

Ingredienser foliepaket 1
färska morötter, gärna i olika färger
vitlöksklyftor
en kvist färsk salvia (eller annan ört du gillar)
några kvistar färsk timjan
salt och peppar
olivolja

Skala morötterna och dela dem på längden. Lägg dem på dubbel folie, lägg över kryddorna, vitlökarna, salta och peppra och ringla över olivolja. Knyt ihop paketet så det håller tätt.


Ingredienser foliepaket 2
färska rödbetor, gärna i olika färger
vitlöksklyftor
färsk timjan
salt och peppar
olivolja

Skala rödbetorna och skär i mindre bitar och lägg på folien. Över med vitlökarna, kryddorna, salta och peppra och ringla sedan över olivolja. Förslut foliepaketet och lägg på det tillsammans med morötterna på en varm grill, direkt grillning. Det tar ca 20-25 min för paketen att bli klara.


När det är ca 5 min kvar kan du börja grilla makrillen om du ska ha den till. Vi hade även helbakad sötpotatis till detta, även den gjord på grillen. Linda in i folie och kör ca 1 timme på grillen. Gör en god majonäs till och middagen är klar!






1 kommentar :