tisdag 1 juli 2014

Årets första kantarellmacka!

kantarellmacka

Nu sätter dem fart dem små rackarna ;-) Kantarellerna alltså! Lite regn var vad dem behövde, det var inga mängder sambon kom hem med men det räckte ändå till varsin kantarellmacka och lite till.
Så himla gott!

Du vet väl hur du ska steka dina kantareller? Inte! Då kommer mina tips här ;-) Rensa svamparna ifrån diverse gräs, barr osv och skär av nedersta biten på foten. Om svamparna är rejält jordiga och smutsiga så brukar vi faktiskt skölja dem i ett durkslag och ja, jag vet att man egentligen inte ska göra det men ska jag vara ärlig så känner jag ingen skillnad på smaken även om vi inte sköljt dem ;-)

Sätt fart på en stekpanna och släng i kantarellerna. Stek på rätt hårt tills allt vatten försvunnit, är det väldigt mycket vatten så häll av i ett durkslag och i med kantarellerna i pannan igen. Stek på så dem får lite färg och sedan slänger du i en rejäl klick smör. Rejäl klick! Salta med flingsalt och kör på svartpeppar eller vitpeppar om du föredrar det. Blanda runt och stek någon minut till, smöra en bit bröd och häll över kantarellerna. Klart!

Tips är att även pressa över en vitlöksklyfta och hacka över lite färsk persilja, det blir gott gott! Så, ut i skogen med er!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar