fredag 6 juni 2014

Bovetesallad med grillade grönsaker och fetaost

Sveriges nationaldag idag! Grattis Sverige :-) Hur firade vi då? Nja, inte alls skulle jag säga, vi var rätt så nöjda med att vi var lediga och var hemma hela dagen och tog det lugnt. Inledde dagen med lite träning, sedan frukost, grejade lite i trädgården och sedan gick dagen. Sitter nu i soffan och kikar på Hela kändis-Sverige bakar. Är ju inte själv en storbagare direkt men det är ändå rätt så kul att se andra som bakar :-) Just nu så ösregnar och haglar! det här utanför fönstret. Blixtar och dunder dessutom, usch! Men lite mysigt förstås.... ;-)

bovete

Idag blev det grillning igen, vi grillade både rostas och någon annan bit jag inte kommer ihåg vad den heter. Till detta blev det en bovetesallad. Bovete är ju inget sädesslag utan en ört som är helt glutenfri. Dock så innehåller den ganska mycket kolhydrater vilket gör att vi som kör lågkolhydratkost inte ska äta det allt för ofta men ibland tycker jag det är ok. Såg någon lista där det stod att kokt bovete innehöll ca 24 g kolhydrater per 100 g vilket ju är rätt mycket. Så här gjorde jag i alla fall:

Ingredienser
kokt bovete enligt anvisningarna på paketet
olivolja
saften från en halv citron
salt och peppar
en pressad vitlöksklyfta
grillade grönsaker
fetaost

Blanda ihop olivolja, citronsaft, vitlök, salt och peppar. Häll blandningen över den varma kokta boveten i en skål. Tillsätt dem grillade grönsakerna och fetaosten och servera med det grillade köttet och dippsås gjord på majonäs och pesto.

bovetesallad
Bovetesallad med grillade grönsaker och fetaost.

Ja, vad ska man säga om bovete??? Samma smak som couscous, bulgur osv dvs inte mycket smak alls men passar ju då utmärkt som ersättare till dessa om man tex är glutenintolerant. Testa!
1 kommentar :

  1. Bovete har vi bara testat att koka gröt med och precis som du skriver så smakar det ju inte precis något... Har nog fortfarande kvar påsen i skafferiet någonstans.
    Nationaldagen firades inget speciellt här heller, förutom bubbel och god mat. Kanonväder fick vi dock, men idag är det lite si och så med den saken.

    SvaraRadera