Vilken är bästa delen på kycklingen?

grillad kycklinglårfile

Kycklinglårfilén helt klart! Använder faktiskt kycklinglårfilé mer och mer, det är ju faktiskt mycket godare än vanlig filé tycker jag. Inte lika torr, inte lika tjock, dvs går snabbare att tillaga och den är riktigt mör och fin. Nu när det är grilltider så är den perfekt för grillen!



När vi grillade i helgen så marinerade jag kycklingen först, jag blandade ihop olivolja med soja, lite honung, kryddor och sambal oelek. Sedan på grillen tillsammans med sparris och till detta blev det en god blandad grönsallad och en fetaostdipp. Dippen är superenkel, bara till att blanda hälften creme fraiche, hälften grekisk yoghurt, fetaost, en skvätt honung, salt och peppar. Gott, gott! På tal om grekisk yoghurt så köpte jag den som finns på Lidl sist. Den gillade jag, vilken härlig konsistens! Dessutom innehåller den mindre kolhydrater än tex Lindahls, perfekt!

milbona grekisk yoghurt


Drack ett himla gott vin till också, Trapiche, ett rött fruktigt och smakrikt vin ifrån Argentina. Finns på systemet för 82 kr, nr 16554.

trapiche


Bara en dag kvar på arbetsveckan, sedan är vi lediga igen, sköööönt!






Kommentarer

  1. Vad läckert det ser ut, svensk sund mat och ett glas gott vitt vin! Tittade på din härliga Västkustbilder längre ner på bloggen. Bringar tillbaka härliga barndomsminnen. Här i Wales har vi inte helgdag idag, bar en vanlig, regnig tordag. Ha en fin långhelg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det härligt med västkusten! Kul att ha en läsare ifrån Wales men synd ni inte är lediga idag precis som vi är. Här skiner solen! Ha de bra :-)

      Radera

Skicka en kommentar