lördag 24 maj 2014

Ledig dag avslutades med grillning och roséchampagne

Som jag berättade i mitt tidigare inlägg så var jag och sambon lediga igår, ensamma, inga barn. Riktigt skönt och verkligen något vi behövde! Vi var ju inte lediga hela dagen förstås men i alla fall under normal arbetstid.


Spenderade några timmar ute med båten på en ö som är helt perfekt, där finns både klippor och strand och igår var vi helt ensamma, helt tyst, ibland körde en båt förbi på avstånd, bara vi och svanarna ;-) Dock alldeles för kallt i vattnet för min smak men Jonny badade som vanligt. Vi hade med oss färdig mat som vi hade lagt i foliepaket och som vi bara slängde på grillen för uppvärmning. Korv med sötpotatis och tzatziki, gott gott.

alexandre bonnet

När vi sedan hämtat ungarna och kommit hem så var det dags för middag. Det blev grillat även här. Grillade lax och massa grönsaker, till detta blev det tzatziki och en citronmajonäs och som matdryck blev det champagne ;-) Jodå, det passade alldeles utmärkt. Fick hem en flaska Alexande Bonnet rose champagne som vi ju var tvungna att testa. Mycket god får jag säga, godare än vanlig champagne som jag ibland kan tycka är för torr och bitter/besk. Tummen upp! Finns på Systembolaget med nr 7471 och kostar 259 kr.

roséchampagneIdag har vi molnigt här i Göteborg, perfekt för trädgårdsarbete! :-)


2 kommentarer :

 1. En perfekt sällsynt dag skulle jag kalla det. Sällan man är ledig "bara sådär". Låter som ni fick en fin dag med svanarna ;).
  Hade rosépremiär i går och det passar ju så fint en varm sommardag. Med lite bubblor i är det ju ännu finare!

  SvaraRadera
 2. Härligt med lediga dagar som bara kommer som en bonus, förstår att det blir lite annorlunda när man har barn. VI har ju turen att vara lediga tillsammans båda två på fredagarna denna terminen, behöver vi säga att vi håller tummarna för att det fortsätter så till hösten:)
  Tycker det låter som att ni spenderade dagen på ett riktigt bra sätt,
  kramar

  SvaraRadera