LCHF Caesarsallad

Det är inte ofta som jag får god caesarsallad när jag beställer det ute. Har nog ätit det på fel ställe kanske men den här som jag brukar göra själv är helt outstanding (om jag får säga det själv ;-)) En caesarsallad är väl väldigt lchf-ig om man bara väljer att utesluta krutongerna vilket jag gör, därav titeln ;-) Jag väljer oftast också att lägga till sparris vilket ju är så himla gott och passar utmärkt till tycker jag. Så här gör jag min caesarsallad:

caesarsallad lchf

Ingredienser
sallad
1 kg kycklinglårfileér
1 pkt bacon
mycket parmesanost
en bukett sparris
Ingredienser dressing
1 ägg
6 sardeller
2 dl rapsolja
en riven vitlöksklyfta
saften från 1 citron
2 dl riven parmesanost
salt och peppar

Börja med dressingen. Alla ingredienser ska ha samma temperatur så låt äggen stå framme en stund. Börja med att kläcka i ägget i en hög skål, häll över rapsoljan och mixa ihop med en stavmixer, börja med mixern nere i botten, tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa igen. Häll upp i en skål och salta och peppra, ställ svalt.

Grilla kycklinglårfiléerna, salta och peppra. Grilla eller stek även baconet i mindre bitar och sparrisen.

Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat. Skiva kycklingen och fördela över salladen. Lägg ut baconbitarna, sparrisen och hyvla över rikligt med parmesanost.

Ringla över dressingen och servera, mums så gott det här är!!

caesarsallad




Kommentarer

  1. Tack så mycket! :))
    Det är svårt med fokusen, men jag försöker fokusera på någon stark stjärna eller en lampa långt bort. Ska gå att ställa in manuellt på oändligt (den liggande 8an man kan se på objektivet), men jag brukar inte få det så bra då. Ifall du vill läsa mer har jag ett inlägg här om stjärnfoto: http://stargirlphoto.blogg.se/2013/september/att-fota-stjarnor-2.html

    SvaraRadera

Skicka en kommentar