onsdag 2 april 2014

Grillat kycklingspett med grillade grönsaker och glutenfri pastasallad

barilla glutenfri pasta

Ja, vi körde grillning idag igen, det är ju så gott ;-) Kycklingspett, grillade grönsaker och pastasallad. Jag blev tillfrågad att testa en glutenfri pasta vilket jag gjorde idag. Jag vill påpeka direkt att den här pastan är inget för lågkolhydratare eftersom den är gjord på majs- och rismjöl men den är ju perfekt för de glutenintoleranta som inte kör lågkolhydratkost. Pastan var möjligtvis lite hårdare i konsistensen men smakmässigt kände jag faktiskt ingen skillnad mot vanlig pasta. Detsamma sa sambon så den här pastan borde bli en succé ;-)
 
Barillas glutenfria sortiment består av två produkter, Barilla Senza Glutine Fusilli, 400 g rek pris 19.90 SEK och Barilla Senza Glutine Spaghetti, 400 g, rek pris 19.90 SEK.


Tillbaks till grillningen. Så här gjorde jag:

Ingredienser kycklingspett
1 pkt färska kycklingfiléer
1 citron
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja
 
Ingredienser grönsaker
1 knippe vårlök
1 knippe sparris
1 squash
olivolja
salt och peppar
citronsaft
 
Dippsås:
1 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
100 g fetaost
2 msk kräm av soltorkade tomater
1 msk olivolja
salt och peppar

Börja med att dela kycklingen i mindre bitar, lägg i en skål. Riv över skalet från en citron och pressa över saften från en halv citron. Pressa över vitlöksklyftorna, salta och peppra och häll över lite olivolja. Blanda runt och låt stå i kylen en stund medans du förbereder resten.

Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och ställ även den i kylen.

Skär upp squash i encentimeters bitar, dela löken och tvätta av om det behövs. Skär av nedre delen av sparrisen. Lägg allt på ett fat och ringla över olivolja, salt, peppar och pressa över saften från den andra halvan av citronen.

Trä upp kycklingen på grillspett och grilla kycklingen och grönsakerna på grillen. Tänk på att inte låta kycklingen gå för länge, det är inget gott med torr kyckling.

Servera med dippsåsen och en pastasallad och gärna ett glas rött ;-)

 1 kommentar :

  1. Vad gott med grillspett! DET måste jag göra. Kanske till helgen?

    SvaraRadera