Fiskfärsbiffar med grillade grönsaker och limeaioli

Vilken helg vi har haft, underbart väder! Hoppas nu att det håller i sig också ;-) Lördagen spenderades till större delen i trädgården med diverse sysslor såsom tex rengöring av växthus utvändigt och invändigt och på kvällen var det givetvis dags för grillning.
fiskfärsbiffar med grillade grönsaker

Jag gjorde fiskfärsbiffar på grillen med hyfsat gott resultat, skulle nog kört dem i vanlig stekpanna men det gick bra ändå ;-) Till biffarna blev det grillad sparris, blomkål och squash. Gjorde dessutom fyllda paprikor som jag lindade i baconskivor. Dessa gjorde jag också på grillen men kan nog med fördel göras i ugn i stället ;-) Till detta blev det en limeaioli, så himla gott alltihopa!

Ingredienser fiskfärsbiffar
1 kg fisk, jag hade torsk, kummel och lax
1 ägg
skalet och saften från en lime
salt och peppar
hackad gräslök

Börja med att göra färs av fisken, antingen om du har en köttkvarn så funkar det eller så kör du fisken i matberedaren med kniven.

Blanda sedan ihop färsen med övriga ingredienser. Låt stå i kylen en stund och forma sedan till biffar och grilla eller stek.

Ingredienser fyllda paprikor
paprikor
1 pkt fetaost
½ pkt philadelphiaost
hackad gräslök
salt och peppar
en skvätt olivolja
baconskivor

Dela paprikan på mitten och kärna ur. Blanda ihop fetaosten med philadelphiaosten, hackad gräslök, lite olivolja och kryddorna. Fördela i paprikorna och snurra sedan runt en baconskiva.

Grilla eller kör i ugnen ca 20 min.

Squashen bara skar jag i tjocka skivor och sparrisen ansade jag. Blomkålen fick gå i ugnsfoliepaket på grillen, så himla goda, tänk dock på att dem tar en stund, kanske ca 30 min.

Inoljade grönsaker som väntar på grillen.

Jag brukar göra så när jag grillar grönsaker att jag häller rikligt med olja i en form, pressar i flera vitlöksklyftor, saltar och pepprar och rör om. Sedan lägger jag ner alla grönsaker jag ska grilla och vänder runt. På detta sättet får dem god smak och man kan dessutom pensla med resterande olja under tiden om det behövs.

Ingredienser limeaioli
1 helt ägg
2 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk dijonsenap
saften från en lime + lite limeskal
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Lägg ägget, olivoljan, senapen och limeskal/saft i en hög stavmixerskål. Ställ ner stavmixern och kör igång, går på ett kick så kör inte för länge. Häll över i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta, salta och peppra.

Servera allt tillsammans och avnjut med ett glas rött ;-)

fiskfärsbiffar med limeaioli



Kommentarer

  1. Jäklar vad gott det ser ut, det måste testas

    SvaraRadera
  2. Så gott, passar oss perfekt:) Att vippa in paprikan i bacon är riktigt smart.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar