Start för grillsäsongen!

grillad fläskkarré

Har ni börjat grilla ännu? Eller ni kanske har grillat hela vintern? Vi har grillat några få gånger under denna vintern men det är ju inte riktigt samma sak att stå med mössa, vantar och tjock jacka och grilla. I lördags så kunde jag stå endast med en tunn jacka ute och grilla utan att frysa ihjäl ;-) och det kändes verkligen som att grillsäsongen nu är igång :-)

Vi valde att grilla fläskkarré som jag tycker är himla gott. Jag rubbade köttet först på förmiddagen med Adams rib rub som är superbra, har ni inte testat den så gör det! Finns tex på Ica. Viktigt att köttet får ligga i rubben några timmar innan grillningen så det hinner gå in i köttet och möra litegrann. Salta och peppra och släng på grillen. Hög värme och vänd ofta tills köttet fått lagom med färg, inte för länge, köttet får absolut inte bli torrt!

Till köttet serverade jag ugnsrostade grönsaker, tzatziki och en sallad och ett glas rött. Gott, gott!

Kommentarer