Kycklinggratäng med grönsaker och blomkålsris

kycklinggratäng

Våren är här! Tjoho, skönt va?! Man blir ju så mycket gladare och jag har börjat rensa lite i trädgården, tar det lugnt dock, lite i taget ;-) Dessutom väldigt skönt att man gå ut och leka med ungarna i trädgården efter jobbet, nu är det ljust och skönt.

Gjorde en himla god och enkel kycklinggratäng i söndags som jag vill dela med mig av, en perfekt vardagsrätt. Jag använde mig av en gårdskyckling, ni vet en sådan där stor en som man bara hystar in i ungen, färdigkryddad och dessutom kan den ligga kvar i sin form. Detta gjorde jag faktiskt redan på lördagen så på söndagen var det bara till att svänga ihop övriga ingredienser. Går givetvis lika bra med en färdiggrillad kyckling.

Ingredienser
1 grillad kyckling
en bukett broccoli
en liten squash
en gul lök
en näve körsbärstomater
en bit vitkål
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kräm av soltorkade tomater
salt och peppar
1 msk kycklingfond
riven smakrik ost

Skiva upp alla grönsaker utan tomaterna. Fräs på i en stekpanna i lite fett. Häll i botten på en ugnsform.

Rensa kycklingen och fördela allt kött över grönsakerna.

Koka ihop grädde, creme fraiche, krämen, fonden, salt och peppar och häll sedan över kycklingen och grönsakerna. Toppa med halverade körsbärstomater. Riv över mycket smakrik ost.

In i ugnen på 200 grader ca 20-25 min. Blir det ingen färg så höj till 225 grader i slutet. Servera med blomkålsris eller vanligt ris om du äter det :-)

Kommentarer

  1. Låter som en suverän och smakrik gratäng. Fattar inte varför jag inte lagar gratänger oftare, det är ju så himla gott! Underbara vårdagar har det varit...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar