Squash- och morotsrutor

 
 
Om det är något jag kan sakna nu när jag äter lågkolhydratskost så är det nog ett riktigt gott surdegsbröd, det är ju så himla gott! Men, det var längesedan jag bakade ett sådant nu för nuförtiden blir det ju nästan bara lchf-bröd ;-) Den här gången gjorde jag en variant på Squashrutorna som jag gjort tidigare, den här gången tog jag hälften squash och hälften morot och hade vallmofrön på toppen istället för sesamfrön. Mycket gott och fräscht!
 
Ingredienser
100 g mandelmjöl
 50 g mandlar och 50 g pistagenötter (eller andra nötter såsom valnötter eller hasselnötter)
50 g solroskärnor
100 g valfria frön (ex. 50 g linfrön och 50 g solroskärnor)
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk kanel (eller vanlig brödkrydda)
150 g grovriven squash
150 g riven morot
6 ägg

Topping:
 Vallmofrön

Kör mandlarna ihop med pistagenötter och solroskärnorna i matberedaren till ett mjöl. Blanda i en bunke med mandelmjöl, fröna, kokosnötsmjöl, fiberhusk, salt, bakpulver och kanel.

Vispa äggen ihop med den rivna squashen och moroten och häll över på de torra ingredienserna. Blanda runt och låt stå och dra i ca 5 min.

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform (jag hade en med måtten 23x33cm) och häll över smeten. Blöt en slickepott och "kleta" ut smeten över formen. Strössla över vallmofröna.

In i ugnen på 200 grader ca 30 min. Skär upp i lagom rutor och avnjut med mycket Bregott och en god fet ost :-)

Kommentarer

  1. Vi försöker också dra ner på kolhydrater, då framför allt socker och mjöl. Har kikat lite på recept men oftast så är det så många annorlunda mjölsorter och tyvärr är ju flera väldigt dyra... Men kokosmjöl köpte vi hem till slut, mandelmjöl ska vi själv göra och fiberhusk har vi, alltså är detta ett bröd som vi kan prova!
    VI tackar och lägger receptet i sparamappen,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med er om priset men fördelen är att man använder ju inte så mycket av varje sort när man bakar. Handlar oftast om 1 eller 2 dl så påsarna håller ett tag ;-)

      Radera
  2. Gott! Det blir ju också så härlig färg av morötter. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar