Den här medelhavsrätten är en riktig favorit. Ljuvliga smaker och dofter! Den har alla de medelhavssmaker som jag älskar, rosmarin, oregano, vitlök, citron, tomat mm. Doftar ljuvligt i köket när denna står i ugnen. Serverades idag med kokt potatis till övriga familjen.
Ingredienser
2 kg kycklingdelar (jag hade kycklingklubbor och kycklinglårfilé)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
några kvistar färsk rosmarin
ca 1 msk torkad oregano
olivolja
salt och peppar
1 stor aubergine
1 stor squash
4 st tomater
3 dl hönsbuljong
½ dl tomatpuré
1 pkt passerade tomater
rivet skal och juice från 1 citron
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka den gula och vita löken. Hacka rosmarinen. Fräs lök och kryddor (även oreganon) i olivolja. Lägg i kycklingdelarna och bryn dom, salta och peppra.
Lägg över kycklingen i en ugnsform. Häll över lökblandningen.
Skiva och tärna squashen och auberginen och stek på litegrann i stekpannan. Dela tomaterna i bitar, ta gärna bort kärnorna/fröerna. Lägg alla grönsakerna ovanpå kycklingen.
Häll ner buljongen i stekpannan, tillsätt tomatpurén och de passerade tomaterna. Riv ner citronskal och pressa i citronsaft. Låt puttra några minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och grönsakerna, se till att såsen kommer ner överallt.
Täck med folie och stek i ugnen ca 55 min.
Servera och njut med ett glas rött! Ljuvliga smaker ifrån medelhavet <3
Gott det ser ut!
SvaraRaderaKram
Underbara färger! Livar upp när allt är grått!!!
SvaraRadera