Igår fyllde Rasmus 2 år och vi hade givetvis kalas för honom! Vi började dagen med att sjunga för honom och ge honom presenter sedan på eftermiddagen kom tjocka släkten för att gratta.
![]() |
Höjdpunkten var givetvis när Rasmus fick en trehjuling :-) |
![]() |
Högst upp Elina och Robin, Milton deras son till höger. Isabella och Emelie längst ner till vänster och far och son till höger. |
Ingredienser 10 port
3 gula lökar
2 kg högrev
2 stora morötter
6 vitlöksklyftor
8 cm apelsinskal
1 bouquet garni (lagerblad, en kvist timjan, en kvist slätbladig persilja)
1 kanelstång
10 svartpepparkorn
5 enbär
75 cl rödvin
1 1/4 dl rödvinsvinäger
4 msk vetemjöl (hoppa över om ni äter lågkolhydratkost)
olivolja
300 g pancetta (eller bacon)
Ta nästa morgon upp köttet ur marinaden och torka torrt med hushållspapper. Vänd köttet i mjöl.
Värm upp olivolja i en stekgryta och en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Hacka den sista löken och lägg i stekgrytan tillsammans med pancettan. Fräs på några minuter. Lägg i köttet och den sparade marinaden tillsammans med grönsakerna. Täck ev upp med vatten men inte för mycket. Låt sjuda under lock i 4-5 timmar. Smaka ev av med mer salt och peppar.
Detta serverades till kokt potatis för de som äter det och riven stekt blomkål till oss andra ;-)
Till efterrätt blev det hemmagjord glass, receptet på den kommer senare.
![]() |
En tallrik med båda grytorna på! |
![]() |
Vi fick gryta till lunch idag också, nästan ännu godare än igår! |
Mmmm, låter jättegott!!
SvaraRaderaLärde mig på Mitt Kök på TV4 imorse vad bouquet garni var ;-)
Ha, ha, ja ibland är tv:n bra! Kram!
RaderaJag gillar långkok, så gott och väldigt smidigt. :-)
SvaraRadera