torsdag 23 januari 2014

Fröinköp från Impecta

impecta

Idag fick jag hem mina fröer som jag beställt ifrån Impecta. Ja, det blev faktiskt bara Impecta denna gången. Jag brukar ju för det mesta köpa från Gourmetgarage också men de påsarna innehåller ju alltid så många frön så där hade jag mycket kvar :-)

impecta

Som vanligt så ska jag odla många olika tomatsorter. Jag har valt några gamla godingar men även några jag inte testat innan som tex Purple Calabash, en bifftomat men cool rödsvart färg. Längtar tills jag får sätta fingrarna i jorden igen men det blir nog till att vänta några veckor till innan jag sår tomaterna. Har du beställt fröer ännu?

vita tulpaner

Köpte hem vita fina tulpaner häromdagen. Visst är det härligt med lite vårkänslor även om våren känns väldigt långt borta just nu men man får försöka pigga upp hemmet med lite ljust i alla fall.

Ha de gött!

7 kommentarer :

 1. Sv: Tack! :)) Har använt ett gråfilter (ND 1.8). Jag hade lite olika inställningar på dom bilderna, men har ett inlägg på min blogg där jag beskrivit hur jag fotar vattenfall. Kan länka det ifall du skulle vilja se: http://stargirlphoto.blogg.se/2013/february/att-fota-vattenfall-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar Johanna, då får jag kika in på det inlägget!

   Radera
 2. Ehum, jag har redan petat ner mina tomatfrön, jag kunde inte hålla mig. Så nu står de små bebisarna i köksfönstret tillsammans med en extra lampa. (Och hur i hela friden kan rättstavningsprogrammet tycka att "tomatgrön", "tomatfrös" och "tomatkrön" är vettigare ord än "tomatfrön"?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, ja det var tidigt men har man bara tillräckligt med ljus så funkar det ju. För mig brukar det oftast räcka att så från mitten feb ungefär, kan ändå inte sätta ut tomatplantorna för tidigt i växthuset :-)

   Radera
 3. Åh, ska beställa i dagarna nu. Har vridit och vänt på det ett tag så att det inte blir för mycket som det gärna blir :)

  Tycker om din blogg förresten, hittade hit ganska nyligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blir ju gärna för mycket. Det tyckte jag det blev nu också men man behöver ju allt ;-)

   Kul att du hittat hit! Det blir mer odling ju längre fram vi kommer i säsongen!

   Radera
 4. Vilken lycka det är när de beställda fröerna kommer! Jag fick fröerna från Impecta för några veckor sedan, kunde inte hålla mig utan beställde redan innan nyår... Jag föll också för Purple Calabash i år, kanske lite dumt eftrsom jag tror den egentligen mår bäst i ett växthus, men skam den som ger sig och i år kommer vi ju dessutom ha en solig balkong i vår nya lägenhet :))

  SvaraRadera