Viltlax och tips på gott rött vin

Oj, här har det varit tyst ett tag ;-) Jag får skylla på att jag varit på kurs tors-fre denna veckan, en Photoshop kurs. Verkligen jättekul! Vad mycket jag lärt mig! Nu ska det övas, både på jobbet och hemma :-)

Idag har det lagats julmat här hemma. Ja, jag vet, det är lite tidigt men jag gör det för projektet "Grönare högtider" som jag arbetat med tidigare under året. Recept kommer givetvis ut senare.

viltlax


Igår däremot blev det viltlax som var väldigt länge sedan vi gjorde. Den här rätten är väldigt enkel men också väldigt god, så här går det till:

Ingredienser
laxfiléer
salt och peppar
3 dl vispgrädde
3 msk lingonsylt eller rårörda lingon (sockerfri givetvis!)
2 tsk torkad timjan
2 msk viltfond eller vilt- och kantarellfond

Börja med att salta och peppra laxen och lägg i en form. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över laxen. In i ugnen på 200-225 grader i ca 20 min. Håll koll på färgen! Servera som jag gjorde här med broccoli eller potatis om du äter det.

Till maten blev det ett gott rödvin. Jag tycker röttvin passar utmärkt till sådana här rätter som är rätt så smakrika även om det är fisk. Vinet kommer ifrån Chile och heter Amplus Cabernet Sauvignon Carmenere. Nr 2186 och kostar 109 kr. Vinet är rättvisecertifierat vilket ju är bra. Vinet består av druvorna Cabernet sauvignon och carmenére. Smaken är fruktig med inslag av fat, svarta vinbär, viol, ceder, mynta och körsbär. Ett mycket gott vin tyckte vi båda två! 

Amplus



Kommentarer

  1. Ser ut och verkar vara väldigt gott

    SvaraRadera
  2. "Till vinet blev det ett gott rödvin"......hmmm, var det efter vinflaskan...;-) stor kraaam!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar