fredag 13 december 2013

Pomegranate martini - julig drink med granatäpple


Lucia + fredag den 13:e! Har ni haft någon otur under dagen?? Nej, inte jag heller :-) Vi inledde dagen tidigt med barnen, de skulle ju givetvis ha sina luccekläder på sig. Isabella skulle vara tärna och Rasmus tomtenisse. Vi har alltid stort luciatåg på barnens dagis/skola. Alla barnen, från dagis upp till tredje klass är med i samma tåg. Jättefint såklart! Efter luciatåget var det dags för lite gemensam frukost och fika. Blev lite sen till jobbet men det får man ta sådana här dagar ;-)

Pomegrante martini

Fredag som sagt, då är det gott att unna sig lite extra. För oss vuxna blev det en granatäpple drink, barnen fick popcorn ;-) Receptet på drinken hittade jag hos Leila. En perfekt juldrink att bjuda på i dessa juletider, ni ser ju färgen!

Ingredienser för 2 drinkar
1 granatäpple
3 cl sockerlag (jag gjorde socker lag på vatten och sukrin gold, koka upp 2½ dl vatten med ½ dl sukrin gold och låt svalna)
6 cl vodka
8 cl äpplejuice/must
is

"Knacka" ut granatäpplekärnorna och lägg i en shaker (eller liknande). Häll över sockerlagen och "muddla". Har du ingen muddler så funkar det med en vanlig mortel.

Häll över vodkan, äpplejuicen och isen och skaka.

Sila upp i ett glas, dekorera med lite granatäpplekärnor.


Nu ska vi njuta av att det är fredag! Imorgon blir det stort kalas för min mamma som fyllde 70 år igår! Kul :-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar