tisdag 10 december 2013

Grönare högtider del 3 - Julen

grönare högtider
Påskens och midsommarens recept
Kommer ni ihåg "Grönare högtider"? Grönare högtider är ett samarbetet som jag och 4 andra matbloggare har ihop med Las Moras och matsiten Kokaihop.se Vi ska ta fram en receptserie på temat "grönare högtider" som ska kopplas ihop med vinet Las Moras. Högtiderna som det gäller är påsk, midsommar och jul. Påsk och midsommar är avklarat och nu är det ju då givetvis dags för julrecepten!

Alla våra recept ska sedan sammanfattas i en receptbok "Las Moras grönare högtider". Recepten ska givetvis passa till det vita vinet Las Moras och huvudråvaran ska vara ekologiska grönsaker i säsong.

Projektet innebär också ett samarbete med siten kokaihop.se där det inför varje högtid kommer lyftas fram en tävling där läsarna tävlar om att komma med i receptboken tillsammans med oss matbloggare.

De andra matbloggarna som är med i projektet förutom mig själv är:
Under morgondagen kommer mitt första recept på temat jul ut. Vill ni kika på hur mina påsk- och midsommarrecept såg ut så kan ni gå in under etiketten Grönare högtider här i högerkolumnen.

Lite info om vinet Las Moras

"Las Moras är ett vin och varumärke med ursprung i Argentina. Las Moras finns både som rött och vitt vin, i bag in box och på flaska. Det vinet som vi testar till högtiderna är ett vitt vin som lanserades förra hösten, Las Moras Chardonney PET, krav märkt! Detta vin är inte bara ett bättre miljöval utan har också fått mycket goda recensioner ifrån landets vinkritiker."

Smaken är torr, generöst fruktig, ungdomlig med inslag av fat, tropisk frukt, persika, apelsin och vanilj. Vinet har nummer 16018 på Systembolaget och kostar 73 kr.vinn en kitchen aid

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar