Lasagne på LCHF vis


Godkväll! Hur har ni det i mörkret?? Här har vi det mysigt :-) Börjat få upp första adventsljusen och tänkt lite ljus, mysigt värre ;-) Barnen är i säng och nu ska jag och sambon duka upp för kvällsmaten och sedan.....ja, då däckar vi antagligen i soffan, ha, ha, ha ;-)


Kom ju på att jag glömt att visa er mitt försök med lchf lasagne som ju faktiskt gick riktigt riktigt bra. Vem behöver "vanliga" pastaplattor??? Nej, jag gick efter ett klassiskt recept som finns lite överallt på nätet, gjorde en supergod köttfärssås som fick bubbla i över 5 timmar (!) och en god ostsås. Så här gick det till:

Ingredienser pastaplattor för 4 portioner
4 ägg
150 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk

Vispa äggen poröst, tillsätt resterande ingredienser och rör om. Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett b bakplåtspapper, smeta ut degen med hjälp av en slickepott så gott det går, lägg sedan över ytterligare ett bakplåtspapper och ta hjälp av en brödkavel och kavla ut ända ut i kanterna.

In i ugnen på 150 grader i ca 10 min. Dra av ena pappret och skär i lagom skivor för att ha i lasagnen.

Ingredienser ostsås
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
ca 2 dl riven smakrik ost
salt och peppar
lite muskot

Värm upp creme fraiche och grädde i en kastrull, tillsätt osten och låt smälta, krydda.

Varva plattor, köttfärs och sås i en ugnsform, avsluta med såsen och riv över ytterligare ost, gärna parmesanost.

In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.

Jag lovar, detta var supergott och nästa gång får hela familjen pröva på den här. Jag gjorde nämligen en liten form till mig själv och en "vanlig" till resten av familjen :-)

Trevlig fredagskväll på er!


Kommentarer

  1. Gud så snygg adventsljusstake du har. Var får man tag i en sån? Ha en skön helg! Hälsningar Södermanland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är den fin ;-) Den är nog en 6-7 år gammal så jag kommer tyvärr inte ihåg vart jag köpte den... Ha en skön helg du med!

      Radera
  2. Underbart vacker! Jag får hålla ögonen öppna och se om jag finner nåt liknande. Tack, så här långt jättebra så jag hoppas min helg (och din) fortsätter likadant! Hälsningar Södermanland

    SvaraRadera

Skicka en kommentar