lördag 9 november 2013

Högrevspannbiff med whiskeysås och gott Amaronevin

Idag har vi riktigt skitväder här i Göteborg, regnet öser ner och det är riktigt kallt, brrr. Har varit inne hela dagen hittills, har lagt in en gryta i Crock Poten och håller just nu på att koka hummerfond :-)

A Amarone

Igår så gjorde vi goda pannbiffar genom att göra egen färs av högrev med hjälp av köttkvarnen. Till biffarna blev det en whiskysås och lite grönsaker. Vi testade ett himla gott Amaronevin till maten som jag fått hem för provning. Vinet heter A Amarone och är ett klassiskt amarone vin som faktiskt tagit hem andra pris i International whine challenge 2013! Vinet är en mix av flera olika druvor (corvina/corvinone, rondinella och Cabernet sauvignon) och är lagrat på ekfat i 18 månader.

 Producent: Alpha Zeta Wines
Årgång: 2010
Alkoholhalt: 15 %
Färg: Mörkt röd färg med tegelnyans
Druva: 70 % Corvina Veronese, 25 % Rondinella och 5% Cabernet Sauvignon
Doft: Stor, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, romrussin, sandelträ, vanilj och mörk choklad.
Pris: 219kr
Nr: 12343

Vårt omdöme: en mycket gott amaronevin. Eftersmaken var riktigt god och den passade väldigt bra till maten men fungerar lika bra som "drick" vin.

Högrevsfärs


Pannbiff vet ni väl hur man gör va? ;-) Jag malde som sagt var högrev och blandade ihop ett ägg, 2 msk pofiber, 1 dl grädde och kryddor. Inga konstigheter.

Ingredienser whiskeysås
sky från pannbiffssteket
smör
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
½ dl creme fraiche
½ dl philadelphiaost
1½ msk rödavinbärs gele
1 msk kalvfond
ca 1 dl whiskey
ev salt och peppar

Efter du stekt biffarna så kan du slänga i en extra klick smör, tillsätt hälften av whiskeyn och låt den "ånga" bort. Tillsätt resterande ingredienser, rör runt och låt koka upp en stund. Smakar det inte tillräckligt med whiskey så kan du tillsätta resterande också. Salta och peppra om det behövs.


Nu måste jag ta hand om min hummerfond så ni får ha en härlig lördagkväll!

1 kommentar :

  1. Vad gott det ser ut! Jag har detta vinet hemma i vinstället, men har inte hunnit prova det än, då har jag något att se fram emot verkar det som :)

    SvaraRadera