lördag 23 november 2013

En helt vanlig fredagskväll med pizza och rödvin :-)

Vi startade dagen tidigt idag. Vi har redan varit iväg på dansuppvisning. Isabella dansar på Malin Johanssons dansskola, ja, ni vet hon som var med i Let´s dance och idag var det som sagt var dansuppvisning. De är grymt duktiga för att bara vara 7 år. Det var givetvis andra grupper som också uppträdde, ända upp till 15 år. Nu har vi åkt hem en sväng för att strax bege oss ut igen. Hem till mina föräldrar för att fira pappa som fyller år! Hurra, hurra, hurra, hurra! :-)

lågkolhydratpizza

Igår kväll var som vilken fredagskväll som helst, pizza, rödvin och somna i soffan ;-) Hemgjord pizza givetvis, en "vanlig" pizza till övriga familjen och en lågkolhydratpizza till mig. Har ni testat? Om inte så gör det, jättegod tycker jag! Så här gör man:

Ingredienser
100 g riven västerbottenost
4 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
½ dl mandelmjöl
1/4 dl kokosmjöl
lite salt

Vispa ihop ägg, grädde och övriga ingredienser med elvisp, blanda sist i den rivna osten. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Här använde jag en slickepott som jag doppade i vatten då och då. In i ugnen på 175 grader ca 15 min.

Lägg sedan på de ingredienserna du vill ha. Jag tog hemgjord tomatsås, rödlök, mozzarella, färska tomater, prosciotto, oliver, lite riven västerbottensost, oregano, salt och lite olivolja. In i ugnen igen tills osten smält och det börjar "puttra" lite på ytan.

aglianico

Vinet som vi testade heter Vigne Sannite Aglianico 2011 och är från Italien. Druvan Aglianico trivs i det unika mikroklimatet i Kampanien. De växer på de varma bergssluttningarna i de vulkaniska jordarna runt berget Taburno. Ett riktigt gott vin om du frågar oss, passade utmärkt till pizzan och antagligen till annan medelhavsmat också. Vinet finns på Systembolaget från 2 dec, kostar 79 kr och har nr 3158.

Trevlig lördag på er!!

1 kommentar :

  1. Det blev pizza och rödvin här med , fast Barco Negro Douro

    SvaraRadera