Kycklingcurrygratäng


Älskar smakerna i den här rätten. Receptet kommer ifrån boken "Viktminskning med LCHF" och jag har bloggat om den förut men den här gången blev det lite mer hösttema på den eftersom jag hade i kantareller ;-) Himla smidigt också att använda sig av en färdiggrillad kyckling men givetvis kan man köra med andra kycklingdelar om man vill det. Resten av familjen fick ris till men jag körde på mitt blomkålsris som är så himla enkelt och gott. Riv blomkålen grovt på rivjärn och stek i smör, klart!

Ingredienser
1 st grillad kyckling
1 squash
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
ett gäng med färska kantareller
2 tsk curry
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
riven ost
ett gäng körsbärstomater

Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och lägg köttet åt sidan.
Skär squashen i mindre bitar, hacka lök och vitlök och skiva purjolöken, fräs i smör tillsammans med kantarellerna och curryn några minuter.

Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp i en kastrull.

Lägg grönsaksröran i botten på en ugnsform. Lägg sedan över kycklingen och såsen, toppa med delade tomater och den rivna osten.

Gratinera mitt i ugnen ca 20 min och servera med ris eller blomkålsris. Enkelt och gott!

Kommentarer

  1. Mmm...gott! Bara smaskiga ingredienser i denna gratäng!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Det där MÅSTE jag bara testa. Sedan för de som inte visste det. Curry hjälper till att förbränna både fett och kalorier ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar