Croque monsieur på kesoplättar

croque monsieur

Idag är jag ledig! Helt själv hemma, sköööönt! När man har småbarn hemma så kan man verkligen behöva lite egentid ibland så därför tog jag helt enkelt en ledig dag till att göra ingenting med ;-) Började med att sova till strax före nio, vet inte när det hände senast. Tog en god kopp kaffe tillsammans med "Nyhetsmorgon", kollade ut och insåg att detta skulle bli en himla fin höstdag och kände att jag måste ju givetvis ut i solen och röra på mig innan frukost. På med träningskläderna och ut på en kombinerad pw, löpning och ruscher i uppförsbackarna. Härligt väder och perfekt start på dagen! Hem och göra frukost, fast klockan tickade ju på så det blev nog snarare en brunch. Det fick bli Croque monsieur!

Varm smörgås med ost och skinka som steks eller grillas, ja, det är ju beskrivningen av en "vanlig" Croque monsieur. Den här varianten är gjord med kesoplättar, alltså en lchf-variant. Receptet kommer ifrån boken "Viktminskning med lchf" och fungerar lika bra som frukost, brunch eller lunch, mycket mättande!

Ingredienser kesoplättar
125 g keso
1 ägg
2/3 msk fiberhusk
lite salt
kokosfett att steka i
 
Övriga ingredienser
några skivor ost
några skivor tomat
2 skivor skinka
lite dijonsenap

Lägg keso, ägg, fiberhusk och salt i en hög skål, ta fram stavmixern och mixa ihop. Smält kokosfettet i en het stekpanna. Sänk värmen till hälften. Klicka ut 3 st plättar och stek ena sidan i 3 min, platta försiktigt ut plättarna under tiden. Vänd och stek ytterligare 3 min.

Lägg ut ost, skinka, dijonsenap och tomatskivor på två av plättarna. Lägg den tredje plätten på en av plättarna med pålägg och den tredje på toppen, låt ligga en stund i pannan så osten smälter. Servera som den är eller med lite salladsblad, spenat eller ruccola.

Om en timme är det dags att hämta barnen så nu ska jag slappa i soffan en stund ;-) Ha nu en go dag!!

Kommentarer

  1. Härligt med ledig dag dessutom att kunna tillbringa den själv! :)
    Gott med kesoplättar!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. MUMS! Nu blev jag riktigt sugen på kesoplättar. Och vilken skön dag det lät som :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar