Lammfärsbiffar, ugnsrostade grönsaker och tzatziki

Pang sa det och så var hösten här! Vi har ju haft en riktigt skön september hittills, fram tills idag, regn så gott som hela dagen....men, det är ju rätt så mysigt ändå, fast det får inte hålla på så här hela hösten förstås, jag tar gärna lite fler soldagar ;-) Inledde dagen med att ta dottern på hennes första gympapass. Jätteskoj! Mycket fart, kondition och styrka, hon var helt slut efteråt men glad :-)

Även jag har hunnit med ett träningspass. Det blev inomhus idag eftersom det regnade. Lite "functional training", svettigt och konditionskrävande, skööööönt efteråt!

lammfärsbiff

Igår blev det grillat igen, denna gången grillade vi lammfärsbiffar fulla med god fetaost och kryddor, gott gott. Till detta blev det ugnsrostade grönsaker och tzatziki.

Ingredienser lammfärsbiffar
1 kg lammfärs
1 pkt fetaost
1 ägg
1 dl grädde
1 msk pofiber
salt och peppar
örtkryddor, tex timjan, basilika och oregano

Blanda ihop grädden med pofiber (eller ströbröd) i en liten skål och ställ åt sidan. Ta fram en stor skål och lägg i fetaosten, mosa den med en gaffel. Tillsätt färsen, ägget, alla kryddor och gräddblandningen. Blanda ihop.

Forma till biffar och grilla eller stek.

Till detta blev det som sagt var ugnsrostade grönsaker, jag använde mig av morötter, rödbetor, röd lök och potatisklyftor. En god tzatziki blev pricken över i:et ;-)

Vintest i samarbete med Stellan Kramer.

Testade också ett nytt vin som jag fick hemskickat. Väldigt annorlunda vin får jag säga, i alla fall för oss. 6 Sesta Cerasuolo di Vittoria är ett kryddigt och mustigt vin med smak av hallon, körsbär, örter och vanilj. Passar till lamm och nötkött. Vinet kommer ifrån Sicilien och är ett sk DOCG vin. Har nr 2318 på Systembolaget och kostar 99 kr. När jag tog första klunken av vinet blev jag förvånad, jag kände en kryddig smak direkt och det smakade annorlunda mot de viner vi brukar dricka. Men efter några klunkar och framförallt när jag smakade det till maten så var det väldigt gott. Kryddigt och mustigt!

Kommentarer