Korv stroganoff med blomkålsmos


Korv stroganoff...ja, det finns väl antagligen lika många varianter på den som det finns för köttfärssåsen. För mig är det viktigt att en stoganoff är krämig, det ska vara både grädde och creme fraiche, tomatpure men även paprikapulver. Lite örtkryddor är alltid gott och även lite hetta genom att tillsätta en färsk chili blir gott :-) Hur gör du din korv stroganoff?

korv stroganoff

GP hade häromveckan en artikel om falukorv, det handlade givetvis om köttmängden och för de sorter som de hade testat så var köttmängden max 64%! Jag brukar dock använda mig av en falukorv med 74% kött som heter Härryda falukorv. Den är lagom kryddig och god!

Ingredienser
1 st falukorv
1 st gul lök
1 st röd chili (inte för stark)
2 st röda paprikor
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mjölk
en skvätt soja
2 msk tomatpuré
2 msk köttfond
paprikapulver
torkade örtkryddor tex franska örter
salt och peppar
smör och kokosolja

Börja med att skära falukorven i mindre bitar. Hacka löken och chilin. Fräs löken och chilin i smör och kokosolja. Dela paprikan i mindre bitar och tillsätt. Stek någon minut och tillsätt sedan korven. Låt korven stekas på under några minuter.

Tillsätt grädde, creme fraiche, mjölk, tomatpuré och köttfond. Rör runt väl och tillsätt sedan alla kryddor. Låt småputtra medans du gör blomkålsmoset.

Ingredienser blomkålsmos
1 blomkålshuvud
50 g smör
1 dl riven god ost
salt och peppar

Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och koka tills de är mjuka. Mixa med stavmixern ihop med smör, osten och kryddor. Lite småbitar får det gärna vara.

Servera allt tillsammans, gärna med lite avocado till för lite extra nyttigt fett ;-)

blomkålsmos

Imorgon torsdag bär det av mot Vänersborg för ett tvådagars avdelningsmöte. Där ska vi bland annat prata Briggs Myer (personlighetstest) och på kvällen ska det badas badtunna och äta god mat!


Kommentarer

  1. Åh, blomkålsmos är ju bara så gott! Potatismos äter jag aldrig igen!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Gjorde denna stroganoffen i går med blomkålsmoset. Vilken succé det blev här hemma! Det var verkligen supergott! Så tack.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar