Grillad bratwurst med aubergine- och squashgratäng

Idag har jag varit och köpt mig ett par nya löpartights, långa. Jo, för även om vädret den här veckan verkar bli helt underbart så är ju faktiskt hösten på väg och jag ska ju inte kunna skylla på att det är för kallt sedan när kylan kommer. Det blev ett par av märket SOC ifrån Stadium, är supernöjd med mina korta tights av samma märke så därför valde jag dessa.

När vi ändå snackar träning så kan jag berätta att jag hoppat på en lite kul utmaning, det handlar om att köra 100 squats (knäböj) per dag i 100 dagar. Allt för att få upp rumpan några centimeter ;-) Utmaningen kommer ifrån Johanna Toftby och ni hittar det HÄR om ni vill se vad det handlar om :-) Man ska gärna ta kort när man gör det och lägga upp på Instagram och hashtagga med #squats100dagartoftby . Följ mig gärna på instagram, jag heter @martinakoch73 Där hittar du bilder på när jag "squatar" ;-)

aubergine prosperosa

Lite mat också då ;-) En enda aubergine prosperosa har jag fått på min planta ;-( Samma sak sist jag odlade den men men, vacker är den i alla fall. Jag valde att skörda några squash också och gjorde en aubergine- och squashgratäng. Receptet har jag lagt ut förut men är värt att upprepas ;-)
 Jag serverade gratängen med grillad bratuwurst och en dipsås.

Aubergine- och squashgratäng


Ingredienser
1 gul lök
några vitlöksklyftor
olivolja
oregano (torkad)
2 burkar krossade tomater eller körsbärstomater (på burk alltså)
salt och peppar
1 stor aubergine
1 stor squash el 2 små
en skvätt balsamvinäger
riven parmesanost
2 påsar mozzarella

Börja med tomatsåsen. Hacka den gula och vita löken. Fräs i olivolja i en kastrull, tillsätt torkad oregano. Låt löken bli mjuk häll sedan över tomaterna, koka upp och tillsätt en skvätt balsamvinäger. Låt stå och småputtra medans du fortsätter med maten. Salta och peppra.

Skiva auberginen och squashen i ½ cm tunna skivor. Salta auberginen och låt ligga tills det bildas små vattendroppar på toppen, torka av med papper. Grilla/stek alla skivor tills dom får lite färg och mjuknar. Viktigt moment eftersom de annars blir alldeles för hårda efter bara 20 min i ugnen. Lägg åt sidan.

Riv parmesanost och skiva mozzarellan. Smöra/olja en ugnsform.

Börja med att hälla lite tomatsås i botten på formen, sedan riven parmesanost, sedan grönsakerna, lägg helst inte omlott för då kan det bli svårt att få alla skivor mjuka. Börja om med tomatsåsen, parmesanost, grönsaker osv. Avsluta med tomatsås och mozzarellaskivorna. Strö över lite oregano på toppen.

In i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills det bubblar och får lite färg.

bratwurst

Nu är det snart dags för Svenska Hollywoodfruar, inte speciellt bra program men rätt så underhållande, Gunilla är ju heltokig ;-) Kollar ni?

Kommentarer

  1. Superfin aubergin.Imponerad! När jag hade växthus försökte jag odla auberginer, men de fick alltid ohyra som var svår att få bort från de luddiga bladen.

    SvaraRadera
  2. Jag kör också på den där utmaningen.. ;-)
    Ska kolla in din insta.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar