söndag 4 augusti 2013

Tomater, auberginer och butternut squash

san marzano
San Marzano, en tomat som är perfekt att göra tomatsås på!
Nu börjar äntligen tomaterna att mogna på riktigt. Tidigare har någon här och där varit mogen men nu kan man gå in och skörda flera åt gången, härligt! Odlar en sort som heter Marglobe som håller på att mogna, det är en bifftomat och vilken bifftomat! Så otroligt stor! Ska bli kul att väga den sedan när det blir dags att skörda, har aldrig odlat någon sådan stor själv i alla fall.

marglobe

Sorten Ildi, som är en liten gul körsbärstomat odlar jag egentligen bara för att jag ska göra gul ketchup när den är mogen. Gjorde den för några år sedan och den blev så himla god!

ildi

En av mina favorittomater som jag odlar varje år är Costoluto Fiorentino. Den är ju så fräck med sina många "rum", dessutom riktigt god!

costoluto fiorentino

En annan tomat som jag odlar varje år är Gardeners delight, en röd körsbärstomat som är söt och god. Populär och välkänd hos många odlare :-)


gardeners delight

Jag blev så himla glad när jag såg den här lille frukten :-) Två gånger innan så har jag försökt att odla butternut squash men misslyckats, i år så tänkte jag att jag skulle ge mig på den igen och se.....äntligen så har det kommit frukter! Hoppas nu bara de växer på bra så jag har stora butternut att skörda längre fram i höst.

butternut squash

Jag odlar även aubergine i växthuset, två olika sorter, en avlång och en rund.

aubergine

aubergine

Ja, det var lite uppdaterande från mitt odlande i växthuset. Hoppas det går bra för er andra som odlar också för visst är det helt underbart när man kan gå ut i sitt växthus och plocka sina egna solmogna grönsaker :-)!!!

6 kommentarer :

 1. Jag har också gjort snudd på löjligt många försök att odla butternutsquasch, men alltid misslyckats. Men äntligen, i år är det massor med kart på plantan som växer på friland. Hurra!!! Antar att det var norden-anpassade sorten "Long de Nice" som gjorde susen? Kanske i kombination med den fina sommaren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skulle nog gissa på att den varma sommaren har gjort sitt till :-)

   Radera
 2. Åh, vad härligt det ser ut. Vi har några tomatplantor som börjar komma igång nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ha egna att skörda!

   Radera
 3. Snygga tomater Martina! :) Och vilken jätteklase San Marzano - mums!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nästan så jag är lite rädd att den ska krascha men vi hoppas på att den håller ;-)

   Radera